Šaľa na pohár do Prešova nepríde

Sportnet|18. dec 2013 o 00:00

Dnes sa mal v prešovskej Tatran handball arene hrať štvrťfinálový zápas Slovenského pohára v hádzanej mužov. Nebude.

Dnes od osemnástej hodiny sa mal v prešovskej TATRAN handball arene hrať štvrťfinálový zápas Slovenského pohára v hádzanej mužov Tatran Prešov - HKM Slovan Duslo Šaľa. Na základe včerajšej informácie Slovenského hádzanárskeho zväzu sa však tento zápas dnes v Prešove neuskutoční.

PREŠOV. HK SZH rozhodla takto na základe listu HKM Slovan Duslo Šaľa, v ktorom viceprezident klubu oznamuje, že mužstvo mužov Šale na zápas do Prešova nevycestuje.

Šaľania navrhovali Prešovčanom odohrať štvrťfinálový duel na ich pôde. Vraj dúfali, že ako jediný účastník štvrťfinále SP z nižšej súťaže, by mali hrať doma. Vraj, ich fanúšikov by potešilo vidieť najlepšie slovenské hádzanárske mužstvo v ich meste.

Podľa súťažného poriadku na dnešok stanovený termín nevyhovoval. Vraj, pre pracovné vyťaženie ich hráčov.

Preto navrhovali, aby Tatran prišiel do Šale v nedeľu 15. decembra po jeho extraligovom sobotňajšom stretnutí v Martine a odtiaľ potom upaľoval domov na pondelkový zápas so slovenskou „dvadsiatkou“.

Sprevádzajú ich vážne zranenia

Na zápasové i cestovné vyťaženie slovenského majstra v dvoch domácich súťažiach a dvoch európskych akosi ale v Šali nepomysleli, či nevedeli.

Kto sa o prešovskú hádzanú aspoň trochu zaujíma vie, aké vážne zranenia hráčov Tatran Prešov v ostatnom čase z činnosti vyradili. Nuž a v takejto situácii, ísť sa niekomu akože ukázať, pretože o postupe Prešova do semifinále cez Šaľu iste nik nepochybuje, je vskutku pritiahnuté za vlasy.

Dá sa veriť tvrdeniu, že majster republiky by prilákal do Šale možno divákov aj zo širšieho okolia. Treba ale chápať i dôvody značnej vyťaženosti Tatrana Prešov, pre ktoré ponuku Slovana Dusla Šaľa neakceptoval.

Prešovskí hráči sa v prvom rade musia dať zdravotne dokopy. Po Novom roku ich čaká totiž ešte nabitejší program. V extralige, Slovenskom pohári, v hre o Final Four nadnárodnej SEHA GSS ligy, o postup zo skupinovej fázy Pohára EHF. Ďalšie kilometre navyše, precestovaný čas by Tatranu určite neprospel.

Keďže zápas štvrťfinále SP Prešov – Šaľa sa dnes s definitívnou platnosťou neuskutoční, o jeho osude rozhodne príslušná komisia Slovenského zväzu hádzanej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šaľa na pohár do Prešova nepríde