Sagan skončil v San Luis 91. Nie som chorý, odkazuje

Slovák Peter Sagan (druhý vpravo) spolu s ďalšími členmi tímu Cannondale.
Slovák Peter Sagan (druhý vpravo) spolu s ďalšími členmi tímu Cannondale. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. jan 2014 o 07:14

Cyklistické preteky Tour de San Luis naďalej vedie Gaimon. Peter Sagan je po tretej etape na 86. priečke.

JUANA KOSLAY. Talian Giacomo Nizzolo sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Tour de San Luis, ktorá viedla z Tilisaraa do Juany Koslay a merala 175,8 km.

Jazdec tímu Trek Factory sa presadil v hromadnom špurte pelotónu, v ktorom však chýbal Slovák Peter Sagan. Čoskoro 24-ročný Žilinčan prišiel do cieľa na 91. mieste s odstupom 44 sekúnd a na prvé víťazstvo v roku 2014 si bude musieť ešte počkať. Celkovo mu patrí 86. priečka.

Nizzolo sa presadil pred Španielom Franciscom Josém Ventosom Alberdim, tretí finišoval Tom Boonen, pre ktorého v závere usilovne pracoval aj tímový kolega z Omega Pharma-QuickStep Mark Cavendish.

V celkovom poradí si vedenie udržal Američan Philip Gaimon s náskokom 1:47 min pred Marcom De Maarom z Holandských Antíl.

Sagan berie preteky len ako súčasť prípravy na novú sezónu. V úvodných troch etapách sa nepresadil a nezasiahol do bojov o etapové prvenstvo.

V niektorých západoeurópskych médiách sa už objavili informácie, že za jeho súčasnými výsledkami sú zdravotné problémy. Sagan však tieto informácie dementuje a hovorí, že mu ide predovšetkým o to, aby sa dobre pripravil na dôležité preteky v hlavnej sezóne.

"Neviem, odkiaľ berú médiá informáciu, že mám brušnú virózu, či nejaké žaludočné problémy. Som zdravotne v poriadku a úvodné peteky beriem ako prípravu," odkázal prostredníctvom mediálneho manažéra Jozefa Korbela Peter Sagan, ktorý je momentálne na Tour San Luis na 86. mieste.

Výsledky - cyklistické preteky Tour de San Luis

3. etapa (Tilisarao - Juana Koslay 175,8 km): 1. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek Factory Racing 4:14:19 h, 2. Francisco José Ventoso Alberdi (Šp.) Movistar, 3. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma - QuickStep, 4. Tyler Farrar (USA) Garmin Sharp, 5. Davide Appollonio (Tal.) AG2R La Mondiale, 6. Damiano Caruso (Tal.) Cannondale všetci čas ako víťaz, ... 91. Peter Sagan (SR) Cannondale +44 s.

Poradie po 3. etape: 1. Phillip Gaimon (USA) Garmin Sharp 12:34:53 h, 2. Marc De Maar (Hol. Antilly) Unitedhealthcare +1:47 min, 3. Christian Meier (Kan.) Orica GreenEdge +3:56, 4. Peter Stetina (USA) BMC +4:16, 5. Julian David Arredondo Moreno (Kol.) Trek Factory +4:16, 6. Darwin Atapuma Hurtado (Kol.) BMC +4:19, ... 86. Peter Sagan (SR) Cannondale +12:26 min

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan skončil v San Luis 91. Nie som chorý, odkazuje