Sagan je výnimočný, tvrdí rival Cavendish

Slovenský cyklista Peter Sagan (v zelenom) počas štartu ôsmej etapy na pretekoch Okolo Kalifornie.
Slovenský cyklista Peter Sagan (v zelenom) počas štartu ôsmej etapy na pretekoch Okolo Kalifornie. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|19. máj 2014 o 22:25

Keď štartuje na pretekoch v Kalifornii Peter Sagan, vždy vyhrá zelený dres. Slovák úspešne pokračuje v príprave na vrchol sezóny.

BRATISLAVA. Posunul rekord v počte víťazstiev, obhájil prvenstvo v bodovacej súťaži a ukázal stúpajúcu formu. Peter Sagan bol s výsledkami na Okolo Kalifornie veľmi spokojný.

„Bol som prvý, druhý, tretí aj štvrtý, ale splnil som cieľ, keď som obhájil zelený dres v bodovacej súťaži. Myslím si, že podujatie ukázalo, že som na správnej ceste pred Tour de France,“ vravel Sagan.

Nie je šprintér, je Sagan

V poslednej etape ho v nedeľu zdolali Mark Cavendish a John Degenkolb. Britský šampión bude jeho veľkým súperom v boji o zelený dres aj na Tour de France.

„On nie je šprintér, je to Peter Sagan. Veľmi výnimočný pretekár,“ chválil podľa velonews Cavendish Slováka.

Sagan štartoval v Kalifornii už piaty raz v kariére a piaty raz sa stal víťazom bodovacej súťaže. Na konte má aj 11 víťazných etáp. Nik iný nebol úspešnejší.

„Zostávam ešte v Amerike, v utorok odchádzam do Colorada na ďalšie sústredenie, kde bude dôležitá posledná príprava. Chcem ešte raz poďakovať aj všetkým svojim priaznivcom,“ napísal na svojom Facebooku.

Mal radosť

Bolo vidieť, že z piateho víťazstva v sezóne mal v sobotu 24-ročný Žilinčan veľkú radosť. V tejto sezóne zatiaľ skvelé výsledky spred roka nedokázal zopakovať. Vlani mal o takomto čase už desať triumfov.

Do Tour de France sa Sagan predstaví na Okolo Švajčiarska a na spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska bude v Slavkove pri Brne obhajovať titul slovenského šampióna (29. júna). Od roku 2011 medzi slovenskými cyklistami nenašiel premožiteľa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan je výnimočný, tvrdí rival Cavendish