Sabinovčania zdolali Plavnicu, na záver jesene oživili záchranársku nádej

Patrik Kolpák (vľavo) vsietil dôležitý gól Sabinovčanov.
Patrik Kolpák (vľavo) vsietil dôležitý gól Sabinovčanov. (Autor: Daniel Dedina)
Sportnet|12. nov 2014 o 00:00

Futbalistov Sabinova na jar čakajú záchranárske práce. Zimujú totiž poslední.

Futbalisti Sabinova vyhrali v poslednom zápase jesene 3:0 nad Plavnicou, na jar ich čakajú záchranárske práce. Zimujú totiž poslední.

SABINOV. Sabinovským futbalistom išlo v 16. kole 3. ligy o veľa. Rehabilitovať sa chceli za minulý zápas, keď Vysokým Tatrám podľahli doma 0:4.

Sabinovčania hrali o získanie čo najlepších vyhliadok do záchranárskych prác, ktoré ich na jar čakajú.

V prípade, ak by boli ťahali za kratší koniec, boli by ich šance už viac-menej len v rovine teórie. Po hladkom víťazstve 3:0 naďalej „žijú“, aj keď sa neposunuli z posledného miesta.

S neúspechmi klesala sebadôvera

Na tvárach hráčov bolo po zápase badať úľavu a po dlhom čase aj mierne úsmevy. „Konečne sme prelomili streleckú aj hernú smolu. Toto stretnutie bolo z našej strany oveľa vydarenejšie,“ konštatoval stredopoliar Patrik Kolpák.

Panovala v domácom tábore veľká nervozita? „Ani by som nepovedal. Skôr by som to nazval akousi dočasnou neschopnosťou, s pribúdajúcimi neúspechmi sme si akoby prestávali veriť,“ vrátil sa k nedávnemu obdobiu, v ktorom jeho tím naposledy skóroval v desiatom kole a odvtedy získal v piatich zápasoch len jediný bod.

Práve P. Kolpák načal Plavnicu prvou presnou strelou. Pre Sabinov znamenal jeho zásah ukončenie dlhočiznej streleckej impotencie, ktorá sa zastavila na 496 minútach.

Bol to trocha kuriózny gól, dobre kopnutý rohový kop pohladil súperov hráč hlavou tak nešťastne, že lopta na prekvapenie všetkých skončila až v sieti.

„Chcel som len odcentrovať, súperov hráč to tečoval a bol z toho gól. Nebol v tom úmysel,“ priznal mladý sabinovský tvorca hry.

Chceli odčiniť fiasko

Radosť z prepotrebného víťazstva, samozrejme, neskrýval ani Marek Andraščík.

„Konečne,“ odfúkol si tréner „na záskok“. „Na chlapcoch bolo vidno, že chcú odčiniť blamáž spred týždňa a odvďačiť sa divákom za ich priazeň. Myslím, že sa im to aj podarilo, od prvého do posledného hráča to bol tentoraz naozaj veľmi zodpovedný výkon.“

V týždni pred zápasom sa snažili najmä oklepať po psychickej stránke. „Všetko je to v hlavách. Títo chlapci futbal hrať vedia a som rád, že to proti Plavnici dokázali aj na ihrisku,“ zdôraznil.

Aj on považuje za hlavnú príčinu súčasného postavenia v tabuľke nedostatok skúseností. Mužstvu podľa M. Andraščíka chýba ostrieľaný stredný obranca, ktorý by bol základným pilierom defenzívy.

„V zime bude dostatočne dlhý čas na riešenie aktuálnej situácie. Či už výbor, alebo všetci ľudia okolo tunajšieho futbalu budú musieť porozmýšľať ako ďalej. Káder bude potrebné vystužiť skúsenými hráčmi,“ dodal.

Ako hráč končí

Andraščík potvrdil slová, ktoré avizoval už pri preberaní trénerského kormidla.

„Kopačky som touto jeseňou definitívne zavesil na klinec. Trénerská robota je drina. Na futbal určite nezanevriem, ale 30 rokov v súťažnom športe nateraz stačilo,“ dodal známy srdciar, ktorý ma za sebou naozaj úctyhodnú hráčsku kariéru. V najbližšom období sa chce venovať predovšetkým rodine a futbal hrávať len rekreačne.

Sabinov – Plavnica 3:0 (1:0)

Góly: 18. P. Kolpák, 55. Popovec (11 m), 61. Želinský

ŽK: 14. Lapoš – 55. Vresilovič, rozhodovali: Zvolánek – Rumančík, Capik, hralo sa pred 300 divákmi

MFK Slovan: Vinclér – Dedina, Popovec, Futej, Sochovič (84. Demo) – Semaník (66. Vranko), Bašista, P. Kolpák, Ľ. Kolpák – Želinský (70. Andreanský), Lapoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinovčania zdolali Plavnicu, na záver jesene oživili záchranársku nádej