Sabinov pustil body Tatrancom

Úvaha kapitána. Domáca prehra Sabinova zamrzela i Jána Dlugoša (vľavo).
Úvaha kapitána. Domáca prehra Sabinova zamrzela i Jána Dlugoša (vľavo). (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|6. nov 2013 o 00:00

Uplynulé kolo najvyššej regionálnej futbalovej súťaže prinieslo pohromu pre niektoré domáce tímy.

Iba dva hostiteľské tímy vyhrali, kým v troch meraniach síl sa tešili hostia. Vyskytli sa i prípady, keď sa s prehrami domácich vonkoncom nerátalo. Do tejto kategórie sa dostal i Sabinov, ktorý pustil body Tatrancom. V minulom ročníku zhodou okolností tiež v 15. kole tím MFK Slovan zdolal tohto rivala 2:0, v 30. kole v odvete bola remíza 2:2. Teraz si to ale Vysoké Tatry vynahradili dvojnásobne.

SABINOV. Dušičkovská nálada nabrala medzi zverencami trénera Pavla Šaršalu na intenzite.

Smútok ťažil domácich i preto, lebo neboli herne slabší, ale neustrážili si rozhodujúce momenty na konci prvého aj druhého polčasu, ktoré strelecky disponovaný Bednarčík pohotovo zužitkoval. Pritom hostia sa skôr spoliehali na dôslednú defenzívnu taktiku, ktorou mienili otupiť nápor rivala a znervózniť ho natoľko, aby zaváhal.

„Celý čas sa snažili prehusťovať svoju polovicu ihriska, ťažko sme sa presadzovali. Súper sa snažil o brejky a málokedy sa viacerými hráčmi vysúval dopredu,“ poznamenal kapitán Sabinova Ján Dlugoš.

Pritom domáci sa ujali vedenia Lapošom, ktorý umiestnenou strelou zavŕšil rýchle prenesenie hry. Ešte predtým M. Andraščík po štandardke trafil hlavičkou spoluhráča stojaceho na bránkovej čiare, ale inak veľa vzruchu pred svätyňami nebolo.

Blesk z jasného neba prišiel pred odchodom do šatne. Tatranci využili zaváhanie z prvej nebezpečnejšej akcie a presadili sa po nedorozumení Sabinovčanov. „Tento zásah s nami zamával, rozladilo nás to, lebo azda jediný vážnejší pokus hostí sa skončil vyrovnaním.“

Straty po zbytočných zaváhaniach

Po zmene strán sa dalo predpokladať, že hostia urobia maximum pre udržanie aspoň zmierlivého stavu a zubami nechtami budú narúšať snahu rivala.

„Ešte viac sa stiahli a vyčkávali na brejky s jediným vysunutým hráčom.“ Tím MFK Slovan sa ešte zložitejšie presadzoval a náznaky šancí nedotiahol do úspešného konca.

Čo bolo však dôležitejšie, znovu si neustrážil zadnú líniu a inkasoval rozhodujúci gól pár minút pred koncom. „Vysunuli sme sa dosť vysoko, prišla blesková kontra a opäť sme pykali.“

V jeseni Sabinovčania prehrali pred vlastným publikom druhý raz (predtým ich zaskočil Svit). Táto porážka prišla nečakane i preto, že v predminulom kole presvedčivo vyhrali na pôde Giraltoviec.

Lenže táto súťaž je naozaj neskutočne nevyspytateľná a nikto si nemôže byť istý svojou pozíciou či formou doslova z kola na kolo.

V prípade tohto mužstva navyše domáce prostredie nie je až takou devízou. Postrácaných bodov sa vyskytlo dosiaľ viac, no na druhej strane úlovky vonku spôsobili, že Sabinov nemá dôvod na nárek.

„Mohli sme mať aj azda o takých šesť-sedem bodov viac nebyť zbytočných zaváhaní. Niekedy nám doma chýbalo viac hráčov a to ovplyvnilo počínanie si.“

Môže byť aj blížiaci sa záver jesene na vine rozkolísanosti? „Ťažko povedať. Podľa mňa vonku sa každému hrá lepšie, keď nemusí toľko tvoriť.“

Boli sme zvedaví na názor J. Dlugoša na pokračovanie zápolení a odohranie časti z programu odvety. „Zatiaľ počasie futbalu žičí, takže je dobré, že sa hrá. Na jar sú dosť dlho zlé terény, tak treba využiť solídne klimatické podmienky.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinov pustil body Tatrancom