Ružomberok príliš nenakupoval, mieri za 3. priečkou

SITA|28. feb 2008 o 16:31

RUŽOMBEROK 28. februára (SITA) - So šiestym miestom po jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2007/08 nebola v MFK Ružomberok ani medzi jeho fanúšikmi spokojnosť. Práve hodnotením ...

RUŽOMBEROK 28. februára (SITA) - So šiestym miestom po jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2007/08 nebola v MFK Ružomberok ani medzi jeho fanúšikmi spokojnosť. Práve hodnotením aktuálnej tabuľkovej pozície a načrtnutím zámerov pre jar odštartoval štvrtkovú tlačovú konferenciu MFK jeho generálny riaditeľ Jiří Steinbroch. "Určite sme chceli byť vyššie, ale medzi mužstvami na treťom až siedmom mieste sú len minimálne rozdiely, ktoré sa teoreticky dajú pomerne rýchlo dohnať. Mrzia nás niektoré nevydarené zápasy, celkom iste najviac prehra doma so Slovanom 0:2 v predposlednom kole. Nazbierali sme 28 bodov, a to určite nie je zlá bilancia. V jarnej časti sa chceme pokúsiť posunúť v tabuľke čo najvyššie, ale tento zámer budú mať samozrejme aj naši súperi. Pri optimálnej konštelácii by sme sa radi pobili o tretiu priečku.“

Najvyšší výkonný šéf liptovského klubu a tréneri pred sezónou unisono vyhlasovali, že ich mužstvo chce hrať atraktívny futbal, ktorý sa bude divákom páčiť. Tento zámer sa však podarilo naplniť len sčasti. "S herným štýlom tímu v zásade nemôžeme byť spokojní,“ postavil sa k veci priamo tréner tímu Přemysl Bičovský. "V mnohých zápasoch nám chýbal väčší dôraz v osobných súbojoch i smerom dopredu. Treba však vidieť aj to, že mužstvo je zatiaľ málo skúsené, čo sa prejavuje v nevyrovnanosti jeho výkonov. Určite v konečnom účtovaní chceme skončiť čo najvyššie. Nejaký konkrétny cieľ si však nedávam, osobne budem spokojný, ak pomer našich plusových a mínusových bodov bude vyvážený,“ zaujal Bičovský postoj, ktorý bol v istom rozpore s tým, čo povedal klubový šéf.

Ružomberčania sa tento raz na sústredenie do klimaticky výhodnejších oblastí nedostali. Zimnú prípravu, až na januárové "naháňanie kondície" vo Vyhniach, absolvovali výlučne na domácej umelej tráve a na ihriskách v okolitých dedinách. Situáciu sa snažil vysvetliť Jiří Steinbroch. "Pôvodne bol v pláne výjazd do Turecka. Zima v našich končinách však bola v tomto roku mierna, aj preto sme sa nakoniec rozhodli zostať doma. Rozhodne za tým netreba hľadať šetrenie financií v klubovej pokladnici. A navyše, ťažko povedať, aký model zimnej prípravy je ten ideálny."

Kapitán mužstva Jiří Novotný k tejto téme poznamenal: "Samozrejme, že je lepšie trénovať na prírodnom trávniku, najmä záverečná fáza prípravy si to priam žiada. Či to, že sme sa pripravovali prevažne na umelom povrchu, bude pre nás handikepom, reálne ukážu až ligové zápasy."

Ružomberok počas zimného prestupového obdobia žiadny veľký prestupový poker nerozohral. Naopak, oproti svojim najväčším konkurentom sa v tomto smere správal až priveľmi skromne, keď jedinou novou tvárou v tíme je 27-ročný český stredopoliar Michal Macek, ktorý prišiel pod Čebrať na hosťovanie z FK SIAD Most. V MFK nehodlajú ísť cestou nákupov drahých hráčov, naďalej sa chcú orientovať na zapracovávanie mladých talentovaných futbalistov do kádra. V súčasnosti má Ružomberok po Dubnici dokonca druhý najmladší káder v Corgoň lige.

Jiří Steinbroch poukázal aj na vari najväčší problém futbalu v centre dolného Liptova, ktorým je doslova žalostný nedostatok hracích plôch. "Hlavné ihrisko a jeden umelý trávnik, to je absolútne nepostačujúce. Zvlášť, keď si uvedomíme, koľko mládežníckych družstiev v klube zastrešujeme. V pláne máme vystavať areál s tromi ihriskami na sídlisku Klačno," pripojil optimistickú víziu Steinbroch.

Muž, ktorý sa chopil riadenia klubu vlani v lete, sa zmienil aj o diváckej otázke. "V posledných rokoch divácky záujem o futbal v Ružomberku klesá. Napriek tomu sme sa fanúšikovi snažili ponúknuť niečo, čo tu dosiaľ nebolo. Začali sme vydávať pôsobivý magazín Ružagól, zaviedli sme pravidelné autogramiády hráčov, zriadili sme klubový fanshop. Verím, že na jar si diváci nájdu cestu na štadión v podstatne hojnejšom počte, ako tomu bolo na jeseň,“ zakončil generálny riaditeľ MFK.

Káder futbalového klubu MFK Ružomberok na jarnú časť Corgoň ligy 2007/2008:

Brankári: Ľuboš Hajdúch, Matej Šavol, Roman Smieška

Obrancovia: Michal Gallo, Ján Maslo, Tomáš Gejdoš, Danil Jurč, Jiří Novotný (ČR), Michal Demeter, Martin Laurinc, Roman Balaško, Matej Siva, Peter Mahút

Stredopoliari: Viliam Macko, Michal Macek (ČR), Juraj Dovičovič, Milomír Sivčevič (Srb.), Miroslav Božok, Miloš Lačný, Peter Maslo, Štefan Zošák, Miroslav Kasaj, Tomáš Ďubek, Anton Sloboda, Lukáš Bakoš, Lukáš Demeš, Juraj Kucka

Útočníci: Vladimír Kukoľ, Tomáš Chovanec, Pavol Pilár, Marek Bakoš, Roland Števko

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ružomberok príliš nenakupoval, mieri za 3. priečkou