"Ruža" vníma záujem Sparty o Žofčáka, nechce nič urýchľovať

SITA|20. jún 2007 o 14:47

RUŽOMBEROK 20. júna (SITA) - Futbalisti štvrtého tímu z uplynulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2006/07 MFK Ružomberok sú momentálne na sústredení v Kamenných Žehroviciach ...

RUŽOMBEROK 20. júna (SITA) - Futbalisti štvrtého tímu z uplynulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2006/07 MFK Ružomberok sú momentálne na sústredení v Kamenných Žehroviciach v okrese Kladno. Mužstvo odcestovalo z Liptova v sobotu pod vedením asistenta Viliama Hýravého, priamo na mieste sa k tímu pridal už aj nový hlavný kormidelník Přemysl Bičovský spolu s ďalším asistentom Pavlom Chaloupkom.

Vo funkcionárskej obci klubu spod Čebraťa sa v ostatných dňoch udiala prevratná zmena, keď Liptáci angažovali na post generálneho riaditeľa Jiřího Steinbrocha z Bohemians 1905 Praha. "Hlavným zámerom je posilnenie organizačnej štruktúry nášho tímu, ktorá bola značne poddimenzovaná. Ja osobne som mal na starosti aj financie aj celé vedenie klubu, teraz mi v mužstve zostala funkcia ekonomického riaditeľa. Pán Steinbroch bude u nás vykonávať funkciu generálneho riaditeľa, na starosti však bude mať aj inú agendu. Rozhodujúcimi faktormi pri jeho angažovaní boli predovšetkým vysoká profesionalita, skúsenosti v tejto oblasti a osobné priateľstvo s pánom Fiľom," povedal pre agentúru SITA Milan Varchola.

Nový trénerský triumvirát Přemysl Bičovský - Pavel Chaloupka - Viliam Hýravý má momentálne v Česku k dispozícii 30-členný káder, pričom ide výlučne o hráčov minulosezónneho zloženia A a B-mužstva a vlastných dorastencov. "Zatiaľ neskúšame žiadnych nových hráčov, chceme si počkať na stanovisko nového trénera. Momentálne sa sústredíme na to, aby mal možnosť čo najviac spoznať tých futbalistov, ktorých sme mali v kádri minulý rok," skonštatoval M. Varchola, ktorý zároveň aj potvrdil záujem úradujúceho českého majstra Sparty Praha o záložníka Igora Žofčáka: "Môžem povedať, že tento český klub patrí medzi uchádzačov o Žofčákove služby. Teraz je však ešte predčasné o tom hovoriť. Záujem prejavili aj kluby zo severských krajín a z Ruska. Nič však nechceme urýchľovať. Najskôr si musíme vytvoriť určitú koncepciu, porozmýšľať o eventuálnych náhradách a až potom môžeme konať. Ponuky sme dostali aj na ďalších hráčov, ale rovnako je to všetko ešte len v teoretickej rovine," dodal ekonomický riaditeľ "Ruže" M. Varchola.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»"Ruža" vníma záujem Sparty o Žofčáka, nechce nič urýchľovať