Rožňava vzala súperkám nádej až v závere

Sportnet|31. okt 2011 o 00:00

Dramatický zápas so šťastným koncom pre domáce hráčky videli diváci v Rožňave. Mladý tím Dannaxu Košice viedol ešte tri minúty pred koncom, no v závere sa predsa len ukázali väčšie skúsenosti i vyzretosť basketbalistiek MBK Región.



ROŽŇAVA. Vstup do zápasu, ako aj celý prvý polčas Rožňavčankám nevyšiel podľa očakávania. V úvode boli menej koncentrované a nevedeli sa dostať do tempa, čo sa s nimi ťahalo až do prestávky. V jednej chvíli viedol Dannax až o desať bodov 26:16. Po prestávke zatlačili domáce hráčky na súperky hlavne v obrane a postupne začali náskok znižovať. Vyvrcholilo to v ostatných piatich minútach, keď už za výdatnej podpory divákov nedovolili súperkám bodovať. Prvýkrát sa dostali do vedenia dvoma bodmi Hnidzíkovej na 50:48 v 37. min. Dôležité dva body pridala Valicová, potom si dvoma trestnými hodmi upevnila vedenie Van Dalen a celé to uzavrela Giacintová.

Zápas im dal veľa

„Ak by mi niekto povedal, že zápas bude takto prebiehať a budeme viesť ešte tri minúty pred koncom, tak by som mu neveril. No my stále ideme do zápasov s tým, že našou úlohou je vychovávať hráčky a nie bažiť po víťazstvách. Samozrejme, že pri takomto vývoji sme chceli vyhrať, ale nepodarilo sa. Domáce hráčky zmenili po prestávke taktiku a už sme sa vlastne len bránili a sily nám dochádzali,“ povedal tréner Dannaxu Košice Maroš Kováčik a dodal: „Urobíme analýzu, poukážeme na chyby, no v každom prípade tento ťažký zápas nám dal veľa.“

Rožňavčanky nevstúpili do zápasu dobre. Celý prvý polčas sa len doťahovali na súpera. „Pripísal by som to na vrub nekoncentrovanosti. Od začiatku sme sa nevedeli dostať do tempa,“ zhodnotil prvý polčas tréner MBK Región Jozef Lovík. Po prestávke sa to však zmenilo. „Začali sme kombinovať osobnú so zónovou obranou, viac sme napádali hráčku s loptou a pridali sme na dôraze. To sa prejavilo aj na trochu rýchlejšej hre. V koncovke sme boli trpezlivejší v útoku a mali aj viac šťastia,“ pokračoval J. Lovík a dodal: “zápas nám ukázal, že keď nebudeme hrať koncentrovane a s plným nasadením, môže nás potrápiť ktorýkoľvek súper“.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava vzala súperkám nádej až v závere