Dubovská chváli fanúšikov v Jasnej. Atmosféra bola úžasná, nikde taká nie je, hovorí

Martina Dubovská počas slalomu v rámci Svetového pohára v Jasnej 2024.
Martina Dubovská počas slalomu v rámci Svetového pohára v Jasnej 2024. (Autor: TASR)

Slovenka v českých farbách obsadila 14. miesto.

JASNÁ. Hoci pri jej mene svieti česká vlajka, jej domácim strediskom je Jasná. Práve tu dosiahla aj jedno zo svojich ôsmich slalomových umiestení v top 10.

Pred troma rokmi obsadila ôsmu priečku. Vyššie bola už len vlani v andorrskom Soldeu (7.) a v roku 2021 vo fínskom Levi, kde sa jej najviac darí (6.). 

Na rozdiel od pandemických pretekov však tentokrát pod Chopkom hnali Martinu Dubovskú do cieľa tisíce fanúšikov, ktorí prišli napriek tomu, že Petra Vlhová nemohla štartovať pre zranenie, ktoré ju vyradilo z hry na dlhší čas

Dubovská sa v druhom kole držala na medzičasoch v kontakte s dovtedajšou líderkou Katharinou Huberovou. V cieli však mala na Rakúšanku stratu 28 stotín.

Štvalo ju to. Pred skvelými fanúšikmi chcela aspoň na chvíľu sedieť v kresle pre priebežnú líderku pretekov. "Mrzí ma, že som neprišla do cieľa v zelených číslach, ale dúfam, že to vyjde v ďalších pretekoch," uviedla. 

Napokon z toho bolo delené 14. miesto. Rovnaký čas ako 31-ročná Dubovská dosiahla aj o viac ako desať rokov mladšia Francúzka Chiara Pogneauxová.

Oproti prvému kolu si polepšila o sedem miest. Sama však najlepšie vedela, že nebyť nevydarenej úvodnej jazdy, mohla pomýšľať aj na ďalšie umiestenie v top 10. K tomu jej napokon chýbalo 26 stotín sekundy.

"Druhé kolo bolo lepšie, ale stále sú tam chyby. Prvá jazda vôbec nebola dobrá, tréner (Livio Magoni, pozn.) nebol z toho nadšený.

Stále to nie je to, na čo mám. Viem, že mám na viac. Budeme na tom pracovať. Myslím si, že po tomto výkone je na čom stavať," povedala rodáčka z Třinca. 

Z Jasnej však môže odchádzať s dobrými pocitmi. Po sérii horších výsledkov či vypadnutí si 14. miestom vyrovnala tohtosezónne maximum z Levi. 

Okrem toho si naplno užila podujatie, na ktoré je počuť len slová chvály. 

"Preteky sú úžasné, veľmi som si ich užila. Je to jeden z najkrajších športových zážitkov. Takýto svetový pohár je iba na Slovensku. Je to skvelé pripravené, atmosféra je úžasná - najlepšia, akú som kedy zažila," hovorí Dubovská. 

Po pretekoch priznala, že ju čaká krátke voľno. Po ňom sa sústredí na to, aby sa kvalifikovala na finále Svetového pohára, ktoré bude hostiť Saalbach.

V rakúskom stredisku sa predstaví v slalome top 25 pretekárok. V hodnotení disciplíny je Dubovská zatiaľ na 23. mieste, pričom na programe sú ešte slalomy v Soldeu (11. február) a vo švédskom Aare (10. marec). 

Už teraz je isté, že sa rebríček bude posúvať, keďže pre Petru Vlhovú sa sezóna skončila. Počas obrovského slalomu si poškodila väzy v pravom kolene. 

"Je to hrozne smutné. Peťa je najlepšia a chýba tu, aj ľudom. Verím, že sa čoskoro vráti," dodala Dubovská v rozhovore pre akreditované média.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Dubovská chváli fanúšikov v Jasnej. Atmosféra bola úžasná, nikde taká nie je, hovorí