Rozhodli úvody polčasov

Sportnet|27. mar 2012 o 00:00

V treťom kole odvetnej časti majstrovstiev regiónu vo futbale, prvom v jarnej časti, dosiahol tretí celok tabuľky - Haniska – v domácom prostredí povinné body. Tie prišli po hladkom a presvedčivom víťazstve nad Krásnou 4:0, ktorá v susedskom derby ťahala

počas celého stretnutia za kratší koniec povrazu. Po nie najlepších výsledkoch v zimnej príprave sa hostitelia obávali úvodného duelu, avšak v majstrovskom stretnutí ukázali, že im právom patrí miesto v popredí peletónu.

HANISKA. Niektorí diváci si ešte nenašli ani miesto na tribúne či vedľa ihriska, aby mohli nerušene sledovať zápas a už sa menilo skóre, keď domáci už v druhej minúte prekonali brankára hostí Petrušku

Center Marcela Majoroša síce netrafil Klimek najideálnejšie, ale lopta skončila v sieti. Dá sa povedať, že úvod druhého dejstva bol ako cez kopirák prvého, keď v druhej minúte spomínaná dvojica mala prsty aj v druhom góle.

Tento akoby definitívne zobral zverencom trénera Jána Bodnára vietor z plachiet a zmierili sa s osudom duelu.

S Krásnou neprehrali

Lepší vstup do zápasu si hostitelia ani nemohli želať, keď v prvých minútach oboch polčasov dokázali skórovať.

Kormidelník Roman Berta neskrýval spokojnosť s výsledkom ako aj výkonom svojho celku, ktorý dal zabudnúť na nevýrazné výkony počas zimnej prípravy, keď nevyhrali ani jeden zápas.

Nečudo, že hostitelia boli opatrnejší vo svojich vyjadreniach, lebo očakávali, že Krásna sa pokúsi získať požičané.

Na jeseň Haniska aj o jedného hráča menej vyhrala na ihrisku svojho súpera 1:0. Domáci však neponechali nič na náhodu a do jarnej odvety vykročili vysokým víťazstvom.

„Chceli sme hrať od začiatku aktívne, lebo sme predpokladali, že taktika Krásnej bude čo najdlhšie udržať nerozhodný stav, aby bola nervozita na našich kopačkách. Hneď naša prvá akcia sa skončila gólom, ktorý bol šokom pre hostí a nám to dalo krídla,“ hovorí tréner Roman Berta.

Hostitelia mali v prvom dejstve viac z hry, ale do vyloženej gólovej príležitosti sa už nedostali. Celok Krásnej hral do prestávky s vetrom, ale nedokázal to využiť tak ako domáci po zmene strán.

Do streleckej listiny sa zapísali nečakaní strelci, keď dva góly dal Klimek a po jednom pridali Horváth i striedajúci Papcún.

V prvom polčase strela Palenčára skončila aj za prispenia brankára Petrušku na brvne, no dorážku domáci nezvládli. Hostia sa síce snažili, ale smerom dopredu boli málo dôrazní a prehrávali väčšinu osobných súbojov.

„Druhý gól v sieti súpera vniesol do našich radov viac pokoja, hrali sme s vetrom a dokázali ešte streliť ďalšie góly. Tretí padol po štandardnej situácii, keď na odrazenú loptu najlepšie zareagoval Horváth a zvýšil naše vedenie na rozdiel troch gólov. V závere zápasu po peknej akcii, keď Palenčár si počkal na Papcuna z druhej vlny a ten jeho center volejom poslal do opačného rohu bránky,“ povedal na margo vysokého víťazstva domáci lodivod.

Pred stretnutím by bral aj najtesnejšie víťazstvo, preto po štvorgólovom neskrýval spokojnosť, hoci v hre videl isté nedostatky po dlhej zimnej prestávke.

„Aj s výsledkom aj výkonom som spokojný, aj keď góly dávali netradiční strelci. Verím, že tí, ktorí sú na to určení, sa v ďalších kolách presadia. Odvetná časť bude náročná, prvé víťazstvo ešte nič neznamená, ale dobrý vstup je potešujúci,“ dodal lodivod Hanisky Roman Berta. Jeho celok dosiahol najvyššie víťazstvo v prvom tohtoročnom kole a udržal si tretiu priečku tabuľky, na ktorú si brúsia zuby celky zo štvrtého až siedmeho miesta peletónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rozhodli úvody polčasov