Ronaldo sa vrátil a Portugalci rozstrieľali Írov

Cristiano Ronaldo hral prvýkrát po zranení.
Cristiano Ronaldo hral prvýkrát po zranení. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. jún 2014 o 08:16

Cristiano Ronaldo sa vrátil po zranení svalu. Na svetovom šampionáte by mal hrať.

EAST RUTHERFORD. Od víťazného finále Ligy majstrov portugalský futbalista Cristiano Ronaldo pauzoval pre svalové zranenie, ale na trávnik sa vrátil v pravý čas - dva dni pred začiatkom svetového šampionátu.

V utorkovej generálke Portugalci rozstrieľali Írov 5:1, a hoci aktuálny držiteľ Zlatej lopty a strelecký líder Realu Madrid neskóroval, na trávniku ho bolo vidieť.

Ronaldo roztlieskal amerických divákov

Už úvodné dotyky Ronalda s loptou sprevádzal obrovský jasot 46 063 divákov na štadióne MetLife v americkom East Rutherforde.

Najbližšie ku gólu mal v 19. min, keď z priameho kopu z 23 m opečiatkoval pravú žrď. V 37. min po Ronaldovej hlavičke vyrazenej brankárom Fordom dokopol loptu do siete Hugo Almeida. Na ukazovateli skóre svietilo 3:0 a Portugalčania sa futbalom zabávali. Ronaldo opustil ihrisko v 65. min, keď ho vystriedal Nani. Za mohutných ovácií publika.

V príprave dvakrát vyhrali a raz remizovali

"Je veľmi dobré, že sa vrátil medzi nás. Sme radi, že ho máme. Hráči ako Ronaldo sú dôležití pre akýkoľvek tím v akejkoľvek situácii. Vzhľadom na to, že niekoľko týždňov bol mimo, zahral veľmi dobre,“ povedal po zápase pochvalne tréner portugalského výberu Paulo Bento.

"Viem, že bola veľká starosť o neho, či vôbec bude hrať na majstrovstvách sveta. Vyzerá to tak, že všetko je už zažehnané. Na trávniku bol skvelý,“ pochválil hráča s prezývkou CR7 kouč Írov Martin O´Neill.

Dva góly Portugalska strelil Hugo Almeida, ďalšie pridali Vierinha a Fabio Coentrao. Ten mal prsty ešte v jednom góle, keď po jeho strele v 20. min sa lopta odrazila od írskeho obrancu Richarda Keogha do siete. Za Írov znížil na začiatku druhého polčasu na 1:3 James McClean.

Futbalisti Portugalska ukončili prípravné obdobie s vizitkou dvoch víťazstiev (Írsko 5:1, Mexiko 1:0) a jednej bezgólovej remízy s Grékmi. Tím trénera Paula Benta bude mať v G-skupine svetového šampionátu za súperov Nemcov, Ghančanov a Američanov.

Portugalsko - Írsko 5:1 (3:0)

Góly: 3. a 37. H. Almeida, 20. Keogh (vlastný), 77. Vierinha, 83. Coentrao - 52. McClean

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Ronaldo sa vrátil a Portugalci rozstrieľali Írov