Rogge po prvý raz Slovenský dom asi obíde, možno príde poľský prezident

TASR|27. aug 2004 o 08:29

Pireus 27. augusta (TASR) - Rovnako ako jeho predchodca Juan Antonio Samaranch i súčasný prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge ...

Pireus 27. augusta (TASR) - Rovnako ako jeho predchodca Juan Antonio Samaranch i súčasný prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge si doteraz počas olympiády vždy našiel čas na to, aby poctil svojou návštevou Slovenský dom v dejisku hier. Kúsok slovenskej pôdy na Hrách XXVIII. olympiády však tentokrát prvý muž svetového športu s najväčšou pravdepodobnosťou obíde.

Príčinu precedensu objasnil šéf športovej časti slovenskej výpravy Vladimír Miller. "Tých domov jednotlivých výprav sa rozrástlo ako húb po daždi a tu v Aténach ich už je veľmi veľa. Určite by to pre šéfa MOV bolo aj časovo náročné všetky obísť a zatiaľ v žiadnom ani nebol. Možno sa tak rozhodol preto, aby sa nikto nemohol uraziť."

Predseda SOV František Chmelár však ešte vo štvrtok večer veril, že Rogge do priestorov Slovenského domu v Pireu predsa len príde. "Budeme ešte v kontakte s jeho sekretariátom. Ak však šéf MOV príde na návštevu, bude to v piatok, alebo v sobotu večer." Rogge navštívil už dom v Sydney pred štyrmi rokmi a na zimnej olympiáde v Salt Lake City už prišiel medzi Slovákov ako hlava svetového olympijského hnutia.

Otázna je aj návšteva ďalšieho prominenta - poľského prezidenta Alexandra Kwasniewského. Návštevu Slovenského domu mu údajne odporučili predstavitelia Poľského olympijského výboru po tom, čo sa im veľmi zapáčila tamojšia atmosféra. "Naposledy, keď som s nimi hovoril, tlmočili mi záujem pána prezidenta Kwasniewskeho prísť do Slovenského domu. Či je to stále pravda, alebo sa jeho program zmenil, zatiaľ neviem," komentoval Chmelár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rogge po prvý raz Slovenský dom asi obíde, možno príde poľský prezident