Robiť čo najmenej chýb, potom sa to podarí

(Autor: ilustračné – archív)
Róbert Andrejov|23. máj 2015 o 00:00

Iuventa chce ukončiť sériu už dnes, Gubiková očakáva od Partizánskeho zvýšenú bojovnosť.



MICHALOVCE. Jediný krok potrebujú urobiť hádzanárky michalovskej Iuventy k tomu, aby získali ôsmy slovenský titul v histórii klubu.

Môžu tak učiniť už dnes večer, kedy nastúpia na tretí duel finálovej série, pretože v nej vedú po dvoch povinných domácich víťazstvách nad Partizánskym už 2:0 na zápasy.

Slávistky však určite pred svojimi fanúšikmi kožu lacno nepredajú a pokúsia sa sériu ešte zdramatizovať. Podarí sa Iuvente rozhodnúť už dnes?

Veľa toho nezmenia

Družstvo Partizánskeho úradujúceho slovenského majstra na jeho pôde veľmi nepotrápilo, vyrovnanú partiu s ním dokázalo hrať len v úvodných minútach oboch súbojov.

Čo od Slávie možno očakávať v jeho prostredí?

„Veľa zmien v jej hre čakať nemôžeme, pretože za týždeň sa toho veľa zmeniť nedá, jedine možno opraviť chyby. Ale keďže súper nastúpi doma, tak bude určite oveľa viac bojovať ako u nás, dopredu ho budú hnať aj diváci,“ povedala michalovská brankárka Lucia Gubiková, veľká opora aktuálneho víťaza WHIL aj Slovenského pohára.

„My musíme zopakovať výkony z domácich zápasov, nie však ten z druhého polčasu nedeľňajšieho súboja. Ak budeme robiť čo najmenej chýb, tak potom sa to podarí a úspech sa dostaví.“

Zopakovať prvý triumf

Michalovčanky majú k dispozícii tri mečbaly, Partizánčanky pre zmenu nastúpia s nožom na krku, pretože ak v dnešnom meraní síl neuspejú, vyjdú z celej série ako porazené.

Domáce tak budú pod väčším psychickým tlakom, a to by mohlo hrať do karát Iuvente.

„Ja si nemyslím, že budú pod tlakom, lebo ich postup do finále sa nečakal, a preto už len účasť v ňom je pre ne veľkým úspechom. My sa však musíme sústrediť na seba. Ak zahráme tak, ako máme, tak to bude dobré,“ hovorila L. Gubiková.

V tejto sezóne už celok z metropoly Zemplína na ihrisku Slávie triumfoval, hneď v prvom dueli interligy, a to dokonca hladko 29:18.

„Takýto výsledok by sme brali všetky aj tentoraz. Ja verím a dúfam, že rozhodneme už dnes a vyhráme celú sériu na nulu,“ uzavrela reprezentačná brankárka, ktorá má na dosah už svoj piaty majstrovský titul.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Robiť čo najmenej chýb, potom sa to podarí