Robinho sa môže vykúpiť zo zmluvy, tvrdí Calderón

SITA|23. aug 2008 o 17:05

MADRID 23. augusta (SITA) - Hráč španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Robinho by napokon predsa len mohol posilniť rady FC Chelsea ešte v priebehu aktuálneho prestupového obdobia. Dvadsaťštyriročný ...

MADRID 23. augusta (SITA) - Hráč španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Robinho by napokon predsa len mohol posilniť rady FC Chelsea ešte v priebehu aktuálneho prestupového obdobia. Dvadsaťštyriročný Brazílčan sa už dlhšie dožaduje prestupu do kádra "The Blues", predstavitelia Realu zatiaľ vždy akúkoľvek ponuku londýnskeho klubu na angažovanie rodáka zo Sao Vincente rezolútne odmietli. Prezident "bieleho baletu" Ramón Calderón však nedávno vyhlásil, že hráča nebude v klube držať proti jeho vôli. Robinho by mal najprv vedeniu Realu písomne oznámiť, že chce odísť a následne by sa mal vykúpiť zo stále platnej zmluvy. "Som presvedčený, že Robinho si dôkladne zvážil prípadne následky svojho rozhodnutia a ak skutočne chce prestúpiť inam, mal by tak urobiť čo najskôr. Real ho však určite nepredá, bude sa musieť vykúpiť zo zmluvy. Nemusí to nevyhnutne byť 120 miliónov eur, o konkrétnej čiastke by mal rozhodnúť súd," nechal sa počuť prvý muž úradujúceho ligového šampióna Primery División a dodal: "Nikoho tu nebudeme držať násilím, ale chceme si obhajovať naše záujmy. Nie je správne rozprávať o svojej prestupovej túžbe novinárom - je to znak neúcty voči klubu a fanúšikom. Mal by radšej podniknúť konkrétne kroky."

Robinho si prestup do Madridu "vytrucoval" v roku 2005 z brazílskeho Santosu. V ostatnom čase však v klube zo Štadióna Santiaga Bernábeua nepociťoval dostatok dôvery vo vlastné schopnosti. "Chceme, aby i naďalej bol hráčom Realu. Ak zmení názor a povie, že iba uvažoval o zmene pôsobiska, môže zostať," zhrnul Calderón.

Nachádzate sa tu:
Domov