Zlomí svoju streleckú smolu na MS? V českej lige bol najlepším Slovákom

Slovenský útočník Róbert Lantoši s reprezentačným trénerom Craigom Ramsaym.

Zlomí svoju streleckú smolu na MS? V českej lige bol najlepším Slovákom

Slovenský útočník Róbert Lantoši s reprezentačným trénerom Craigom Ramsaym. (Autor: TASR)
Slovenský útočník Róbert Lantoši s reprezentačným trénerom Craigom Ramsaym.
Slovenský útočník Róbert Lantoši s reprezentačným trénerom Craigom Ramsaym. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|6. apr 2024 o 11:00

Róbert Lantoši strelil v českej extralige 20 gólov.

BRATISLAVA. Pri hodnotení sezóny mal zmiešané pocity. Z individuálneho hľadiska priznal, že patrila k jeho najlepším v doterajšej kariére, no s tímom skončil pred bránami play-off.

Róbert Lantoši bol najproduktívnejším Slovákom v českej extralige, no v drese Mladej Boleslavi niekedy pôsobil ako sám vojak v poli. 

Kým on mal priemer takmer bod na zápas a podieľal sa na 44 percentách všetkých góloch mužstva, nikto ďalší sa k nemu výraznejšie nepridal. 

Odchovanec prievidzského hokeja strelil v 50 zápasoch dvadsať gólov, ku ktorým pridal 27 asistencií. V porovnaní s predošlých ročníkom sa výrazne zlepšil, keďže jeho bilancia bola len 7+20. 

"Najväčšou zmenou, ktorú som urobil bolo, že som začal viac strieľať. Takisto nám fungovali presilovky, čo zohralo veľkú úlohu na mojich štatistikách.

Preto ma však podpísali, aby som tímu pomáhal v dôležitých situáciách a bol produktívny," uviedol Lantoši pre Sportnet. 

V Česku chceli, aby pokračoval

Mladá Boleslav bola dlho na poslednej priečke, ale napokon dokázala predstihnúť Kladno a vyhlo sa baráži o zotrvanie v extralige. 

Fanúšikovia si Lantošiho obľúbili, o čom svedčí aj fakt, že o jeho dres bol veľký záujem. Klub po skončení sezóny zorganizoval dražbu dresov a ten s číslom 16 bol predaný za 8-tisíc českých korún. 

Na rovnakú sumu, teda približne 316 eur, sa dostal aj dres fínskeho obrancu Alexa Lintuniemiho, ktorý sa do tímu vrátil po krátkom pôsobení v Brne.

"Určite sa z toho veľmi teším. Diváci nám fandili počas celej sezóny, aj keď sme na tom boli zle," povedal 28-ročný krídelník.

Český klub informoval, že chcel s Lantošim predĺžil zmluvu, no zároveň uznal, že nedokázal konkurovať iným ponúkam zo zahraničia. Aké budú ďalšie hokejové kroky bronzového medailistu z MSJ 2015?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Zlomí svoju streleckú smolu na MS? V českej lige bol najlepším Slovákom