Richard Varga suverénne postúpil do finále v Číne

SITA|6. máj 2017 o 07:49

Víťazmi zostávajúcich dvoch semifinále sa stali Rakúšan Lukas Hollaus a Rus Dmitrij Poľanskij.

ČENGDU. Slovenský reprezentant Richard Varga obsadil druhé miesto v treťom semifinále v rámci pretekov Svetového pohára v triatlone v čínskom Čengdu.

Varga suverénne postúpil do nedeľňajšieho finále, v ktorom sa predstaví po deväť najlepších z troch semifinálových zápolení plus ďalší traja s najlepšími časmi.

Verím, že by som mohol dosiahnuť aj pódiové umiestnenie. Tento formát s kratšími vzdialenosťami mi vyhovuje.


Richard Varga, slovenský triatlonista

Dvadsaťosemročného Slováka v sobotu zdolal iba rovnako starý Mexičan Rodrigo González, ktorý bol v cieli o sekundu rýchlejší (54:07 min). V skúške nového formátu pretekov triatlonisti absolvovali šprintérske objemy 750 m plávanie - 20 cyklistika - 5 km beh.

Víťazmi zostávajúcich dvoch semifinále sa stali Rakúšan Lukas Hollaus a Rus Dmitrij Poľanskij.

V nedeľňajšom finále sa bude súťažiť v tzv. superšprinte, čiže 400 vo vode, 10 km na bicykli a záverečný beh na 2,5 km. Začiatok je o 4. hodine SELČ.

"Verím, že by som mohol dosiahnuť aj pódiové umiestnenie. Tento formát s kratšími vzdialenosťami mi vyhovuje. Vynechal som veľa pretekov Svetového pohára aj Svetovej triatlonovej série, preto potrebujem dobrý výsledok na zdvihnutie sebavedomia pred podujatím v Jokohame," uviedol Richard Varga na webe triathlon.org ešte pre víkendovými pretekmi.

Pre Richarda Vargu je SP v Číne prvou ostrou súťažou po 5-týždňovej príprave na Slovensku.

V závere mesiaca bude jednou z hviezd európskeho šampionátu v akvatlone, ktorý sa uskutoční v dňoch 25.- 27. 5. v jeho rodnej Bratislave.

Výsledky - SP v Čengdu:

Muži - III. semifinále:

1.Rodrigo GonzálezMexiko54:07 min.
2.Richard VargaSR54:08
3.Igor PoľanskijRusko54:09
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Richard Varga suverénne postúpil do finále v Číne