V tíme nebol hráč, ktorý by sklamal. A to je to najpozitívnejšie, vraví Kapuš

Dalibor Dvorský.

V tíme nebol hráč, ktorý by sklamal. A to je to najpozitívnejšie, vraví Kapuš

Dalibor Dvorský. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Dalibor Dvorský.
Dalibor Dvorský. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Miroslav Kováčik|30. apr 2023 o 22:30

Richard Kapuš zažil podobne trpkú prehru aj ako hráč.

Slovenskí hokejisti do 18 rokov boli blízko k tomu, aby po dvadsiatich rokoch získali na svetovom šampionáte medailu. Tú bronzovú mali už takmer na krku.

Nad Kanadou ešte v 59. minúte viedli 3:2, ale napokon favoritovi podľahli po dramatickom predĺžení, ktoré ukončil 16-ročný útočník Macklin Celebrini.

Zápasy zverencov Tibora Tartaľa vo švajčiarskych mestách Bazilej a Porrentruy pozorne sledoval aj bývalý reprezentant a legenda Slovana Bratislava RICHARD KAPUŠ. V televízii JOJ Šport si vyskúšal rolu spolukomentátora.

"To, že chlapci dosiahli úspech v nich momentálne zatieňuje to, že boli tak blízko vytúženej medaily," povedal v rozhovore pre Sportnet.

V rozhovore sa dočítate:

  • Dalo sa niečo v závere zápasu urobiť inak?
  • Zažil Kapuš v kariére podobne trpkú prehru?
  • Očakával takúto spanilú jazdu Slovákov?
  • Ktorý zápas Slovenska na turnaji bol najlepší?
  • Ako vnímal Kapuš výkony Dalibora Dvorského?
  • Vie si predstaviť Dvorského na seniorských MS?
  • Ako si užil rolu spolukomentátora?

Ako by ste zhodnotili zápas o bronzové medaily proti Kanade?

Na to, že sme nastupovali v pozícii outsidera, pretože hrať proti Kanade nás dáva do tejto pozície, tak sme odohrali veľmi dobré stretnutie.

Kanaďanom sme boli minimálne vyrovnaným partnerom. Zápas bol veľmi kvalitný z oboch strán, držali sme krok, boli sme dokonca vo vedení a 70 sekúnd nás delilo od medaily. K tomu nie je čo dodať...

Čakali ste, že to bude takto vyrovnaný zápas proti hokejovému gigantovi, ktorým Kanada v mládežníckych kategóriách nepochybne je?

Musím sa priznať, že vzhľadom na vývoj vzájomného zápasu v skupine som to neočakával. Obával som sa, že Kanada sa dostane do výraznejšieho vedenia a dostane nás pod tlak. To sa nestalo, čo ma milo prekvapilo.

Samozrejme, dúfal som, že môžeme hrať s Kanadou vyrovnanú partiu, ale to, že v niektorých fázach budeme lepším mužstvom som neočakával. 

Najmä v tretej tretine predviedli Slováci výborný výkon, o to väčšia je škoda, že to nedotiahli do konca. Dalo sa niečo v závere urobiť inak? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V tíme nebol hráč, ktorý by sklamal. A to je to najpozitívnejšie, vraví Kapuš