Riaditeľ Stanislav Holienčík: Dominovali bežci zo starších kategórií

Martin Bajčičák.
Martin Bajčičák. (Autor: TASR)
Peter Podolinský|5. okt 2017 o 00:00

Bežecké preteky Dobšinská desiatka majú za sebou ôsmy ročník.

Bežecké preteky Dobšinská desiatka majú za sebou ôsmy ročník. Vrátili sme sa k nemu s riaditeľom pretekov Stanislav Holienčíkom.

Ako hodnotíte tohtoročnú Dobšinskú desiatku?

- Tohtoročná Dobšinská desiatka sa opäť začala dažďom, ale už počas štartu sa počasie umúdrilo. Predpoveď vyšla na sto percent a poobede nám už svietilo aj slnko. Účasť pretekárov bola o málo menšia ako v minulom roku. Napriek tomu sme spokojní. Máme opäť pozitívne ohlasy a to nás teší a ženie do prípravy na ďalšie podujatia.

Prekvapili niečím samotné preteky?

- Prekvapilo ma, že tohto roku dominovali bežci zo starších kategórií, keď na prvých miestach sa v absolútnom poradí umiestnili muži z kategórie B a C. Je to zaujímavé, ale tento trend sa dá pozorovať už dlhšie aj na iných pretekoch.

Ako hodnotíte výsledky a zostavu pretekárov, ktorá sa v Dobšinej zišla?

- V tomto roku nám chýbal nejaký mladý dravý bežec. To ale v žiadnom prípade neznížilo kvalitu štartového poľa. Veď v ženskej kategórii s veľkým náskokom triumfovala Katarína Paulínyová. Táto nedávna majsterka sveta medzi veteránmi v behu vo vrchu skončila dokonca v celkovom poradí na desiatom mieste. Víťaz Orest Babjak je známa postava bežeckého športu a o druhom Martinovi Bajčičákovi nemusíme ani hovoriť... Ten napriek tomu, že sa už venuje trénerskej práci, si prišiel zabehnúť a ako vidieť, ešte stále to má v nohách. Z okresu Rožňava nám štartovalo 38 bežcov, čo je ďalší pozitívny signál.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Riaditeľ Stanislav Holienčík: Dominovali bežci zo starších kategórií