Rezervisti Tatrana by sa mali vedieť predať

Pendloval. V minulom ročníku sa objavil v áčku aj béčku i Jozef Dolný (vľavo).
Pendloval. V minulom ročníku sa objavil v áčku aj béčku i Jozef Dolný (vľavo). (Autor: tasr)
Sportnet|1. aug 2013 o 00:00

Aj juniori Tatrana Prešov sa hotujú na nastávajúce zápolenia v novom ročníku III. futbalovej ligy.

Aj juniori Tatrana Prešov sa hotujú na nastávajúce zápolenia v novom ročníku III. futbalovej ligy, ktorá má naposledy štatút republikovej súťaže. V tomto mužstve sa udialo naozaj viacero zmien nielen na súpiske, ale i na poste trénera, kde Milana Lalkoviča nahradil Stanislav Varga. Ten z pozície asistenta prvého kouča v áčku Jozefa Kostelníka bude mať dokonalý prehľad o adeptoch, ktorí môžu pendlovať medi oboma kolektívmi. Ťažko predvídať, ako masívne sa toto „miešanie“ bude diať, lebo situácia je vždy iná z týždňa na týždeň, z kola na kolo.

PREŠOV. Bezpochyby kolektív, čo vybehne na treťoligové ihriská, bude ešte výraznejšie omladený oproti minulému ročníku (ak neberieme do úvahy fakt, že pred časom boli preradení áčkari Kolbas a Novák).

Súvisí to aj so znížením vekového priemeru v áčku. „Vedenie klubu rozhodlo, aby sa stavalo viac na našich odchovancoch a túto líniu dodržiavame,“ poznamenal kouč.

Takže rady béčka neposilnil žiadny cudzí hráč, odišiel z neho Bogdanovský a pribudli jednotlivci z dorastu.

Premiéra bude pre zelenobielych naozaj tvrdá, túto nedeľu nastúpia na pôde Dolného Kubína, ktorý vypadol z II. ligy. „Bude to vstup ako hrom, ale aspoň nám naznačí, ako na tom sme.“

Kolektív tvoria kmeňoví futbalisti plus Novák a Kolbas a tí budú dopĺňaní pendlujúcimi borcami z prvého celku.

Tréner Varga už predtým avizoval, že by to mali byť zväčša chlapci do 23 rokov.

Do prv spomínanej kategórie patria Baran, Popovec, Kozák, Bujňák, Želinský, Dzurilla, Želinský, Gomulec, Jakubčin, Ličák, Biatt, pričom na poste brankára nie je ani jeden adept vyslovene určený pre potreby rezervy.

Zaujímavé je, že juniori v letnej príprave zvládli iba jeden oficiálny prípravný zápas, keď uplynulý víkend vyhrali v Humennom 1:0 gólom Jakubčina.

Okrem toho absolvovali modelované stretnutia s dorastom. Nemal by to byť však problém z hľadiska rozohratosti, keďže viacerí hráči boli a sú zapojení do zápasového diania v druholigovom celku.

„Navyše sa snažíme o rovnaký štýl ako áčko. Takže pokiaľ prídu posily, vedia, čo sa od nich čaká.“

Záležať bude na áčkaroch

„Tento tím je prestupnou stanicou medzi dorasteneckou kategóriou a áčkom. Preto záleží na tesnej väzbe medzi oboma kolektívmi a naším zámerom je, aby súčinnosť klapala naozaj dobre,“ uviedol S. Varga.

Poznamenal, že zverencov bude viesť k tomu, aby keď sa príde pozrieť na ich vystúpenie hlavný tréner áčka a potreboval by kohosi nahradiť vo svojom kádri, mohol si hneď vybrať náhradu.

„Nemyslím si, že by mali byť mladíci pod tlakom, naopak, na každý duel treba, aby nastúpili maximálne koncentrovaní a plní ambícií predať sa, vyniknúť, pomôcť kolektívu pri úspešných výsledkoch.“

Reorganizácia poskytuje možnosť skôr sa dostať do II. ligy a hoci nikto nehovorí o takýchto métach, určite rezerva by sa rada vyhla podobným starostiam ako v uplynulej sezóne.

„Výsledky a umiestnenie budú záležať na tom, koľko áčkarov bude zdravých, nie koľko ich bude chodiť. Pokiaľ sa to bude vyvíjať optimálne, mienim chlapcov nabádať k tomu, aby sme pomýšľali na popredné priečky a stále chceli vyhrávať.“

Kormidelník to bude mať tiež náročné vzhľadom na povinnosti v oboch celkoch. Podpichli sme ho, či už teraz myslí na vzájomný duel s Lipanmi, odkiaľ zavítal do Tatrana. Pohotovo odpovedal: „Najprv mám v hlave Senec, potom Dolný Kubín.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rezervisti Tatrana by sa mali vedieť predať