Rezerva Krásnohorskej Dlhej Lúky zabojuje v odvete o vyššie priečky

(Autor: Ilustračné - archív)
Sportnet|27. feb 2015 o 00:00

Presne v strede tabuľky II. futbalovej triedy zimuje rezerva Dlhej Lúky.

Presne v strede tabuľky II. triedy zimuje rezerva Dlhej Lúky. V jarnej odvete sa však bude snažiť priblížiť svojmu „áčku“, ktoré prečká prestávku po jeseni na druhom mieste.

KRÁSNOHORSKÁ DLHÁ LÚKA. Béčko Dlhej Lúky bolo vytvorené prakticky pred dvoma sezónami. Prvá jeseň bola horšia, keď mužstvo zimovalo na ôsmom mieste.

Vlani to už bolo pekné tretie miesto a v tomto ročníku, ktorého jesennú časť máme za sebou, zimnú prestávku prečká mužstvo na šiestej priečke o bod za Jovicami a o bod pred Rakovnicou.

V úvodných dvoch kolách to malo „béčko“ Krh. Dlhej Lúky ťažké, nakoľko ako sa neskôr ukázalo zápolilo s vedúcou dvojicou súťaže Nižnou Slanou a Pačou.

Najviac nasúkali Čoltovu

V domácom prostredí odohrali v jesennej časti štyri stretnutia, z ktorých trikrát vyšli víťazne. Poltucet naložili Kečovu, ktoré dohrávalo po vylúčení A. Mázika o desiatich a Z. Király si pridal aj vlastenca. Následne takmer tucet strelili Čoltovu a zdolali Kružnú.

Podľahli iba jesennému lídrovi z Nižnej Slanej. Hosťom tesné víťazstvo vybojoval V. Mihalik. Vonku sa dvakrát tešili z plného bodového zisku a štyrikrát prehrali. V dramatickom súboji zdolali Rakovnicu o gól, keď už ale do polčasu viedli rozdielom dvoch.

Neskôr naplno bodovali na ihrisku Ml. Brzotín, keď počet domácich klesol po prvom polčase pod sedem pre „zranenia“ a tak vyhrali prakticky kontumačne. Pača im nadelila poltucet gólov, štyrikrát inkasovali v Plešivci a zhodne 2:4 prehrali v Joviciach a Gemerskej Hôrke.

Úvodné kolá im nevyšli

Gólman Krh. Dlhej Lúky Martin Maté nastupoval počas jesene v oboch kádroch. V mužstve „béčka“ z desiatich odchytal sedem zápasov.

„Vstup do sezóny bol pre naše béčko veľmi ťažký, keď nám po úvodných troch kolách svietila v tabuľke na konte v počte bodov veľká nula. Príčinou bol odchod resp. nepredĺženie hosťovania dôležitých hráčov zo strany FK Lipovník. Chlapci sa však pozbierali a prvý úspech v podobe troch bodov sme zaznamenali proti Kečovu, prišiel derby zápas proti Joviciam, ktorý sa niesol vo veľmi napätej atmosfére, ten však vyšiel víťazne pre domácich. Veľmi zaujímavý bol zápas s Gemerskou Hôrkou B, ktorým sme boli viac než vyrovnaný súper. Všetky zvyšné zápasy sa nám podarilo vyhrať a tak môžem povedať, že nebyť toho zlého vstupu do sezóny, naše umiestnenie je na popredných priečkach tabuľky. Naše ciele do jarnej časti sú určite skončiť na lepšom ako šiestom mieste, čomu zatiaľ nasvedčuje aj sústredený a pravidelný tréning,“ hodnotil gólman M. Maté.

Fakty

Strelci: 13 gólov - A. Görgei, 5 gólov - G. Lakomi, 4 góly - P. Fabián, J. Gebe, 2 góly - G. Grecmacher, P. Klárik, 1 gól - R. Klárik, Ľ. Gyenes, V. Danko.

Káder: M. Máté, R. Csobády, V. Plichta, D. Klárik, R. Klárik, A. Görgei, P. Fabián, G. Lakomi, P. Klárik, I. Bošela, J. Gebe, Š. Klárik, V. Ulman, A. Šimon, V. Anna, K. Albert, A. Emödi, R. Mihók, L. Emödi, G. Grecmacher, V. Danko, R. Podraczky, Ľ. Gyenes, G. Zsilla, R. Motyka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rezerva Krásnohorskej Dlhej Lúky zabojuje v odvete o vyššie priečky