Remízová séria futbalistov Tatrana sa skončila

Jan Krob (v zeleno-bielom drese). Prešovský obranca verí, že v zápase proti Banskej Bystrici potešia fanúšikov gólmi a hlavne výhrou.
Jan Krob (v zeleno-bielom drese). Prešovský obranca verí, že v zápase proti Banskej Bystrici potešia fanúšikov gólmi a hlavne výhrou. (Autor: sita)
Sportnet|5. apr 2012 o 00:00

Futbalová Corgoň liga pokračovala v utorok 25. kolom. Futbalisti 1. FC Tatran Prešov po troch remízach za sebou našli svojho premožiteľa v Trnave.

Na štadióne Antona Malatinského prehrali s tímom bojujúcim o majstrovský titul po góle prešovského rodáka Mária Bicáka 0:1.

PREŠOV. Prešovčanom sa tak nepodarilo naplniť cieľ, s ktorým cestovali do Trnavy, kde chceli minimálne bodovať.

V dueli proti spartakovcom nestrelili gól, a tak oprávnene nemohli počítať s bodovým zápisom. V zápase si vypracovali niekoľko sľubných šancí, ale opäť ostali bez gólovej odozvy.

Dianie a hra oboch tímov na štadióne Antona Malatinského nezdvíhala fanúšikov zo sedadiel. Bojovnosť hráčom oboch družstiev nemožno uprieť, no chýbala väčšia kvalita. Zeleno-bieli hrali kombinačne, ale ich útočné snahy končili zväčša pred šestnástkou súpera.

„Hralo saod šestnástky k šestnástke, no do nejakých častejších zakončení sa nedostávala ani Trnava, ani my. V závere sme mali dve šance, škoda, že sme nevyrovnali na 1:1. Nedostávali sme sa častejšie do zakončenia, čo bola naša najväčšia chyba, pretože inak to bolo herne vyrovnané stretnutie,“ prezradil český obranca v službách 1. FC Tatran Prešov Jan Krob.

Od Trnavy sa očakávalo, že od úvodných minút sa do svojho protivníka zahryzne, no Prešovčania im to pozičnou hrou nedovolili. Neskôr však prišiel okamih v druhej pätnásťminútovke a rozhodujúci gól zápasu.

„Ničím nás neprekvapili, očakávali sme, že prvých pätnásť minút si budú chcieť vytvoriť tlak. My sme im to nedovolili, pretože sme držali loptu na kopačkách. Myslím si, že to bol remízový zápas, oni nedali gól z vyloženej šance, bola to skôr náhodná strela, ktorú Jakub Diviš zrejme asi nevidel, pretože pred ním bolo veľa hráčov. Mali ešte jednu hlavičku, ale žiadnu inú šancu. Jedna situácia rozhodla stretnutie,“ doplnil k stretnutiu v Trnave Jan Krob.

V sobotu proti Dukle je prvoradá výhra

Hráči 1. FC Tatran Prešov nestrelili už v piatom jarnom zápase gól, čo zrejme robí asi najväčšie vrásky trénerovi Sergijovi Kovalecovi.

Do gólových šancí sa zeleno-bieli dostávajú, no zatiaľ im to tam padať nechce. Obranca zeleno-bielych Jan Krob verí, že túto čiernu sériu prerušia už v sobotňajšom zápase proti Banskej Bystrici.

„My sa do šancí dostávame. Proti Žiline sme síce dali gól z penalty a v zápase sme mali päť, šesť šancí, ale podržal ich brankár. V Senici to končilo napríklad na konštrukcii brány. Blížime sa k tomu, že nám to začne padať. Verím, že si to odnesie v najbližšom zápase Banská Bystrica, a že dáme viac ako jeden gól. Bolo by to dobré aj pre našich fanúšikov. Prvoradý je však zisk troch bodov.“

Zeleno-bieli si aj naďalej udržiavajú päťbodový náskok pred poslednou Dunajskou Stredou, ktorá prehrala v Zlatých Moravciach 2:3.

Šarišanov čaká už túto sobotu na domácom trávniku súper zo Štiavničiek. Výkop stretnutia je na programe od 17.30 hod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Remízová séria futbalistov Tatrana sa skončila