Remíza s Vyšným Opátskym mala pre Giraltovce cenu zlata

_novy|3. máj 2016 o 00:00

Aj napriek značne oslabenému kádru dokázali Giraltovce bodovať na pôde silného protivníka z Vyšného Opátskeho.

GIRALTOVCE/PREŠOV. Giraltovce šli do súboja 24. kola III. ligy Východ na ihrisku Vyšného Opátskeho s malou dušičkou. Konečný bezgólový rezultát ich milo prekvapil.

„Na zápas sme cestovali bez piatich hráčov základnej zostavy, nakoľko dvaja boli vykartovaní a traja mali svadobné povinnosti. Nastúpili sme v oklieštenej zostave, s dvoma dorastencami, ktorí hrali po prvýkrát. Na druhej strane, po dlhšej dobe mohol v našom drese zasiahnuť do hry Cauner. Otvorene poviem, že sme v prvom rade chceli čo najmenej inkasovať. Nakoniec to vypálilo tak, že sme si domov odviezli bod. Za týchto okolností sa dá nazvať zlatý,“ priznal manažér MFK Slovan Jozef Mati.

„Podľa priebehu hry si domáci zaslúžili vyhrať. Výrazne nás podržal brankár Sobek, ktorý doslova čaroval. Vychytal možno päť čistých gólových príležitostí súpera. Veľmi dobre mu sekundoval stopér Digoň. Mladí chlapci v našom tíme sa v tomto zápase presvedčili, že môžu hrávať na tejto úrovni. Snáď je to pre nich dostatočná výzva, aby svojimi výkonmi presvedčili trénera dať im šancu aj v ďalších zápasoch.“

Sobotňajší zápas bol ďalším potvrdením toho, že hráči Giraltoviec to proti silným súperom vedia. Na jar neprehrali v stretnutiach s prvými troma celkami ani raz, zakaždým remizovali.

„Čím silnejší je súper, tým lepší je aj náš výkon, chlapci hrajú zodpovednejšie. S Vyšným Opátskym máme negatívnu bilanciu, vysoko sme s nim prehrali aj na jeseň doma. Takže s týmto výsledkom sme nadmieru spokojní.“

Napĺňajú predsavzatie 
zo zimnej prestávky

Predstavitelia Giraltoviec deklarovali pred štartom jarnej časti snahu pohybovať sa okolo 5. miesta a tento zámer sa im zatiaľ darí viac-menej plniť.

„V klube preto zatiaľ vládne spokojnosť, pracujeme v skromných podmienkach. Máme radosť z toho, že v tíme máme mladých odchovancov a nemusíme kupovať iných hráčov. Spokojnosť vládne aj s brankárom Sobekom, ktorý je znamenitou náhradou za zraneného Štefánika, dlhoročnou oporou mužstva medzi troma žrďami,“ povedal spokojný Mati.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 17/2016, v predaji od 3. 5. do 9. 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Remíza s Vyšným Opátskym mala pre Giraltovce cenu zlata