Real vyhral Španielsky pohár, vo finále zdolal Barcelonu 2:1

O výhre Realu rozhodol gólom Gareth Bale.
O výhre Realu rozhodol gólom Gareth Bale. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|16. apr 2014 o 21:43

Barcelone hrozí, že prvýkrát od roku 2008 zostane túto sezónu bez trofeje. Šancu má už len v lige.

Finále Španielskeho pohára

FC Barcelona - Real Madrid 1:2 (0:1)

Góly: 68. Bartra - 11. Di María, 85. Bale

FCB: Pinto Alves, Bartra (87. Sanchez), Mascherano, Alba (46. Adriano) Xavi, Busquets, Fabregas (60. Pedro) - Neymar, Messi, Iniesta

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrič, Alonso, Isco (88. Casemiro) - Di Maria (86. Illarramendi), Benzema (90. Varane), Bale

Zápas rozhodol skvelý Bale

Futbalisti Realu Madrid sa stali víťazmi 110. ročníka Španielskeho kráľovského pohára, keď vo finále na štadióne Mestalla zdolali FC Barcelonu 2:1.

Vo Valencii sa hral už 228. oficiálny zápas EL Clasico, pričom Real doteraz vyhral 91-krát a Barcelona sa tešila 89-krát, 48-krát skončil súboj remízou.

Katalánskemu klubu tak po prehre vo finále národného pohára a vypadnutí z Ligy majstrov 2013/2014 hrozí, že po prvý raz od roku 2008 zostane bez trofeje.

Zápas bol do posledných chvíľ napínavý. Rozhodlo sa až v 85. minúte, keď predviedol šprint cez polovicu ihriska Gareth Bale, obehol okolo Bartru a zblízka prekonal aj Pinta, ktorému lopta prešla medzi nohy.

V 90. minúte mohol vyrovnať Neymar, ale v čistej šanci mieril do žrde.

Lionel Messi sa tak len smutne prizeral, ako hráči Realu zdvihli trofej pre víťazov.

Online prenos

Zápas sa skončil. FC Barcelona - Real Madrid 1:2. Real vyhral dnešný zápas aj bez Cristiana Ronalda, Garteh Bale ho výborne zastúpil a vyhral v Madride prvú veľkú trofej.

futbal_15.jpg 85. min. Streliť gól pár minút pred koncom sa podarilo Garthovi Baleovi. Ušiel po ľavej strane a svoj skvelý výkon dnes zakončil zrejme rozhodujúcim gólom. Pár minút pred koncom Real vedie 2:1.

Bale: 1:2

16_43.gif

83. min. Vo Valencii sa hrá výborný futbal, Real je veľmi nebezpečný, šance si dokáže vypracovať aj Barcelona. Ak niekto zo súperov počas záverečných minút riadneho hracieho času dokáže dať gól, zápas už vyhrá.

72. min. Veľkú šancu mal opäť Bale, rútil sa po ľavom krídle a jeho silnú strelu Pinto len vyrazil.

futbal_15.jpg 68. min. Barcelona dala v treťom zápase prvý gól a vyrovnala na 1:1. Na rohový kop si nabehol stopér Marc Bartra a hlavou poslal loptu Casillasovi do siete.

Bartra: 1:1

16_42.gif

67. min. Real už sa tešil z gólu Garetha Balea, rozhodca však zapískal ofsajd.

57. min. Gareth Bale hrá v bielom drese Realu výborný zápas, Pinta v bránke Barcelony však zatiaľ neprekonal.

49. min. Za hlavu sa chytá Bale, mohol dostať Real do dvojgólového vedenia. Šancu nepremenil.

46. min. Začal sa druhý polčas. Už si v ňom nezahrá Jordi Alba, nahradil ho Adriano Coreia.

Skončil sa prvý polčas. FC Barcelona - Real Madrid 0:1. Držanie lopty 65:35, strely 6:5, strely na bránku 1:2.

42. min. Tesne vedľa bránky Realu vypálil Messi, Casillas sa za loptou naťahoval, Argentínčan v drese Barcelony bránku netrafil.

40. min. Barcelona sa snaží zvyšovať tlak, vypracovala si viacero rohových kopov, Casillas však všetko bezpečne chytá. Naopak Real je veľmi nebezpečný pri rýchlych protiútokoch.

30. min. Barcelona nedala gól počas posledných dvoch zápasov v lige a Lige majstrov a nepodarilo sa jej to ani počas prvých 30 minút pohárového finále. Vedie síce v držaní lopty 62:38, na strely je to 4:4 a na strely na bránu prehráva 1:2.

22. min. Nebezpečne z hranice päťky hlavičkoval Barcelončan Jordi Alba, Iker Casillas v bránke Realu loptu chytil.

17. min. V zápase už rozhodca hráčom úkázal dve žlté karty. Prvú už v tretej minúte dostal Isco z Realu, druhú Neymar z Barcelony.

futbal_15.jpg 11. min. Za obranu Barcelony si pri rýchlom protiútoku zbehol Di María a pomedzi nohy Albu a povedľa brankára Pinta poslal loptu do brány.

Di María 0:1

16_41.gif

Španielsky Kráľovský pohár vo futbale dnes večer spozná víťaza pre aktuálnu sezónu. Na štadióne vo Valencii hrajú FC Barcelona a Real Madrid.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Real vyhral Španielsky pohár, vo finále zdolal Barcelonu 2:1