Real po derby preklial rozhodcu

Cristiano Ronaldo sa hnevá na rozhodcu.
Cristiano Ronaldo sa hnevá na rozhodcu. (Autor: SITA/AP)
Peter Fukatsch|27. okt 2013 o 18:35

Futbalové derby Barcelona – Real je klasikou podľa názvu. Bolo ňou aj reakciami po zápase. Madridčania nabrýzgali na rozhodcu Undiana Mallenca. Nie neoprávnene.

BRATISLAVA. Barcelona vyhrala vo vyrovnanom zápase 2:1.

Po 225. El Clásicu vládli negatívne emócie a dve témy – hlavný rozhodca a hra posíl. Brazílčana Neymara vyhlásili médiá svorne za najlepšieho na ihrisku, Walesan Gareth Bale sklamal.

Španieli radi známkujú. Najznámejší športový denník, hoci mierne prorealovský, dal na stupnici od 10 (najlepšie) po 0 (najhoršie) rozhodcovi Undianovi Mallencovi 2. Neutrálny AS hodnotí dobrými bodmi – päť je najviac. Najznámejší španielsky arbiter nedostal ani jeden.

Ruka a faul

Prvú chybu urobil v 44. minúte. Lopta sa dotkla ruky ležiaceho Adriana potom, ako brankár Valdés vyrazil loptu a znovu sa vrátila do jeho náručia. Rozhodca mohol i nemusel zapískať. Od barcelonského obrancu to úmysel nebol, hoci dej zrejme ovplyvnil.

Druhé prehliadnutie v 71. minúte bol jasný omyl. „Videli to všetci okrem Mallenca,“ hovoril pre Marcu tréner Madridčanov Carlo Ancelotti.

AS komentoval: „Mallenco musel v tom momente zažmurkať alebo rátal hviezdy na oblohe.“ Mascherano sotil rukami zozadu v gólovej pozícii do Cristiana Ronalda.

Hviezda Realu penila. „Čo sme ti urobili, za čo nás trestáš,“ kričal na rozhodcu.

Tak to odčítala z pier Marca. Khedira šprintoval dobrých 50 metrov za rozhodcom, aby mu vynadal. Videl žltú.

Ronaldo ignoroval večeru

„Mallenco rozhodol zápas,“ hneval sa Sergio Ramos, ktorý už nebol na ihrisku. Ancelotti ho vystriedal už v 56. min. „Vždy nám to na Camp Nou urobia,“ ponosoval sa brazílsky obranca Marcelo.

„Zachoval sa k nám nekresťansky,“ hovorila pre AS bývalá hviezda svetového futbalu, dnes šéf oddelenia PR v klube Emilio Butragueňo. Ronaldo ani nešiel na tradičnú spoločnú večeru aktérov i generality oboch veľko〜klubov.

Mallenca, v rokoch 2005 a 2007 s ocenením najlepšieho španielskeho rozhodcu, si mnohí pamätajú zo zápasu MS 2010 Nemecko – Srbsko (1:0). Už v 34. min vylúčil Kloseho a rozdal deväť žltých kariet.

Barcelona kontrovala pomerne opatrne. „Madridčania sa môžu sťažovať na rozhodcu. Vždy, keď prehrajú, ospravedlňujú sa najjednoduchším spôsobom – poukazovaním na výkon arbitra. On však bol zlý aj voči nám,“ cituje Sergia Busquetsa Marca.

Zápas bol rozhodne dobrý, no nie mimoriadny. Góly dali Juhoameričania.

V 19. minúte krížnou strelou trochu šťastne skóroval Brazílčan Neymar. V 78. min nádherne preloboval Diega Lópeza Čiľan Alexis Sánchez. Za Real znížil v 91. minúte striedajúci 20-ročný José Rodríguez. Hostia už nemali čas pokúsiť sa vyrovnať.

Messimu sa nedarilo

V druhom polčase tlačil Real čoraz vehementnejšie. Benzema v 72. minúte nádhernou strelou nastrelil brvno. Veľa zachránil Valdés.

Zápas nevyšiel po zranení Lionelovi Messimu. Marca oznámkovala najvyššie z Barcelony trojicu Valdés, Neymar, Busquets – 7,5, najhoršie dopadol Messi – 4,5.

AS vyzdvihol tromi dobrými bodmi Neymara a Alexisa, Messimu nepridelil žiadny.

Ancelotti urobil zaujímavý ťah zo Sergiom Ramosom. Postavil ho do stredu poľa s defenzívnymi úlohami. Nevyšlo to.

Kapitán išiel dole. Tomu dala Marca 5, najviac Benzemovi a Ronaldovi - 7. Nulu od AS dostal Di María, jeden Bale. Tri dobré body nedal denník nikomu. Mužstvá však podľa AS vyšli na rovnako 18:18.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Real po derby preklial rozhodcu