Rakúski hokejisti oslavovali víťazstvo do noci. Nebolo to profesionálne, priznali

Thomas Vanek.
Thomas Vanek. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. feb 2014 o 16:28

Traja hráči z NHL zapíjali nedeľňajšiu výhru alkoholom. V utorok hrali so Slovinskom, vplyv na ich hru to podľa nich nemalo.

SOČI. Rakúsky hokej sa na zimnej olympiáde objavil po 12 rokoch a mal šancu na veľký úspech. Postup do štvrťfinále si však mužstvo zahatalo jasnou prehrou 0:4 so Slovinskom.

"Bol to úplne iný zápas ako víťazný proti Nórsku. Chýbala iskra, opory hrali bezducho," posťažoval sa TASR v utorok popoludní Stefan Grüneis, hokejový redaktor rakúskej tlačovej agentúry APA.

V stredu referoval: "Niektorí hráči oslavovali víťazstvo nad Nórskom hlboko do nedeľňajšieho večera. Bolo to v Rakúskom dome na Červenej Poľane. Taká vec sa neutají."

Vedenie rakúskeho hokejového tímu sa pôvodne snažilo vec bagatelizovať a Thomas Vanek, známy útočník z NHL to hŕstke rakúskych žurnalistov v mix-zóne vysvetlil takto: "Boli sme tam hore niečo zjesť a potom sme sa vrátili do Soči autobusom. Nechcem o tom viac hovoriť."

Vanek sa napokon neskôr priznal, že spolu s ďalšími poprednými reprezentantmi oslavovali. Alkohol pili aj Michael Grabner a Michael Raffl.

Traja previnilci následne vydali tlačové vyhlásenie, v ktorom sa k oslavám do noci a k pitiu alkoholu priznali: "Po ťažkovybojovanom víťazstve sme navštívili Rakúsky dom. Oslávili sme to v privátnych rámcoch, nie vo verejných priestoroch. Keďže v pondelok sme nemali zápas, niektorí sme sa tam zdržali."

"Toto konanie nebolo v žiadnom prípade profesionálne. Sme presvedčení, že táto udalosť nemala vplyv na výkon mužstva, ale sme si vedomí našej úlohy športových vzorov a preto sme mali oslavy odložiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rakúski hokejisti oslavovali víťazstvo do noci. Nebolo to profesionálne, priznali