Raketový nástup mali futbalisti Kružnej

Góly v Kružnej. V minulých sezónach obliekal Ladislav Varga aj dres Tatrana Betliar. Aktuálne však dáva góly za Kružnú.
Góly v Kružnej. V minulých sezónach obliekal Ladislav Varga aj dres Tatrana Betliar. Aktuálne však dáva góly za Kružnú. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|25. aug 2015 o 00:00

Cez víkend sa rozbehla aj najnižšia okresná futbalová súťaž.

Cez víkend sa rozbehla aj najnižšia okresná futbalová súťaž, ale už úvodné kolo bolo pre neúčasť Slavošoviec na stretnutí v Rakovnici neúplné. Viac sa darilo hosťom, ktorí tri stretnutia vyhrali a iba Kružnej sa doma podarilo po vysokom víťazstve nad oslabeným Plešivcom bodovať naplno. Známi kanonieri sa rozstrieľali, keď až traja zaznamenali hetriky ako Gajdoš z Pače, Varga a Kerekeš z Kružnej. Štyri góly má na konte V. Zsóri z rezervy Gemerskej Hôrky.

ROŽŇAVA. Po postupujúcej Nižnej Slanej, ktorá vlani dlho zvádzala boj o prvenstvo s Pačou a Kružnou, sa cesta k postupu otvorila v novej sezóne spomínanej dvojici.

Nasledujúce kolá naznačia, kto teda bude mať reálne postupové ambície, nakoľko nateraz je o týchto variantoch ešte predčasné hovoriť.

Po najbližšom zasadnutí ŠTK by mal byť zápas medzi Rakovnicou a Slavošovcami kontumovaný v prospech domácich a taktiež i napriek vysokej výhre rezervy Gemerskej Hôrky na pôde Ml. Brzotínu bude pravdepodobne oficiálne vyhlásený kontumačný aj tento výsledok v prospech hostí, nakoľko Ml. Brzotín ešte nemá uhradené pokuty z poslednej sezóny.

Hôrka osem, Pača šesť

Mimoriadne dobrý vstup mali do súťaže futbalisti rezervy Gemerskej Hôrky. Domácich načal V. Zsóri, ktorý štyrikrát prekonal gólmana J. Kónyu, D. Csík sa dvakrát zapísal do streleckej listiny a vysoké víťazstvo prikrášlil Beke s Kökényom.

Pača si poľahky poradila s nováčikom súťaže rezervou Krh. Podhradia. Hetrikom sa prezentoval Gajdoš, M. Zagiba uspel dvakrát a vedúci gól padol z kopačky Lopatu.

O premiérovom víťazstve rozhodol Prokšej

Nováčik zo Štítnika cestoval na pôdu rezervy Krh. Dlhej Lúky. Domáci sa ujali vedenia Emödim, ale gólom do šatne vyrovnal skóre Eltschläger.

Po obrátke po druhýkrát dostal domácich do vedenia Emödi, ale tentoraz Škvarenjak bol autorom vyrovnávajúceho gólu.

Začínalo sa odznovu, ale šťastnejší boli hostia, ktorí gólom Prokšeja štvrťhodinu pred záverom rozhodli o premiérovom víťazstve.

Kružná takmer dvojciferne

Do Kružnej cestovali futbalisti Plešivca iba deviati, nakoľko chlapci ešte behajú po dovolenkách. Domáci tak mali jednoznačne hru pevne vo svojich rukách, čo sa napokon odzrkadlilo aj na vysokom skóre. Strelecky sa darilo Vargovi s Kerekešom, ktorí zaznamenali po hetriku.

Domáci mali raketový nástup, keď úvodný gól padol už v prvej minúte z kopačky L. Vargu.

II. trieda, 1. kolo

Výsledkový sumár 1. kola: Krh. Dlhá Lúka B – Štítnik 2:3 (1:1) G: L. Emödi 2 - V. Eltschläger, M. Škvareniak, P. Prokšej. Krh. Podhradie B – Pača 0:6 (0:1) G: Lopata, Ľ. Gajdoš 3, M. Zagiba 2. Kružná – Plešivec 9:1 (4:1) G: L. Varga 3, O. Kerekeš 3, J. Rusnyák 2, P. Fabián – Havrlent. Rakovnica – Slavošovce nehralo sa. Hostia nepricestovali. Ml. Brzotín - Gemerská Hôrka B 0:8 (0:4) G: V. Zsóri 4, Z. Beke, D. Csík 2, G. Kökény.

kcs

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Raketový nástup mali futbalisti Kružnej