Raich neodchádza z lyžovania, bude televíznym expertom

Benjamin Raich sa už na lyžiarske svahy súťažne nepostaví.
Benjamin Raich sa už na lyžiarske svahy súťažne nepostaví. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. dec 2015 o 17:26

Okrem skvelých športových úspechov na svahoch si dokázal zachovať tvár aj v ťažkých situáciách a nehľadal výhovorky. Človek s týmito vlastnosťami je vítaným lyžiarskym expertom, hovorí šéf športovej sekcie televízie ORF.

VIEDEŇ. Meno Benjamin Raich neodchádza úplne zo zjazdového lyžovania. Akurát lyže a biele svahy vymení dvojnásobný olympijský víťaz a držiteľ ôsmich malých a jedného veľkého glóbusu za sezónne triumfy vo Svetovom pohári za televízny mikrofón.

Obe zlaté olympijské medaily vybojoval Raich v roku 2006 v Turíne.

Počnúc predvianočnými pretekmi v talianskej Madonne di Campiglio, tridsaťsedemročný Tirolčan bude pôsobiť pre ORF ako televízny analytik pretekov Svetového pohára.

"Je to pre nás aj fanúšikov zimných športov veľké šťastie, že ORF bude mať v tíme osobnosť, akou je Benni Raich. Okrem skvelých športových úspechov na svahoch si dokázal zachovať tvár aj v ťažkých situáciách a nehľadal výhovorky. Človek s týmito vlastnosťami je vítaným lyžiarskym expertom,“ uviedol šéf športovej sekcie ORF Peter Trost.

raich_retires-9e0d3ed5fb5d46ceb65e632872_r1807_res.jpeg

Raich je dvojnásobným zlatým medailistom z Turína 2006. FOTO - SITA/AP.

Raich by mal byť v tejto sezóne v akcii s mikrofónom na pretekoch v Madonne, Adelbodene, Kitzbüheli a Schladmingu.

"Verím, že dobrá nálada ma bude sprevádzať aj počas pretekov, ktoré budem približovať televíznym divákom. Veľmi sa teším na túto výzvu," cituje Benjamina Raicha server ORF.

Desaťnásobný medailista z majstrovstiev sveta a víťaz 36 pretekov v rámci Svetového pohára oficiálne ukončil kariéru v tomto roku v septembri.

V apríli 2015 sa oženil s dlhoročnou priateľkou a rovnako slalomovou stálicou Marlies Schildovou. A od októbra sú už rodičmi synčeka Josefa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Raich neodchádza z lyžovania, bude televíznym expertom