Rady prešovských maródov rozšíril Martin Straňovský

Martin Straňovský je najmenej na mesiac vyradený z činnosti.
Martin Straňovský je najmenej na mesiac vyradený z činnosti. (Autor: TASR)
Ján Leško|7. feb 2019 o 13:42

Kapitán Tatrana: Operácia našťastie nie je nevyhnutná.

PREŠOV. Obhajca majstrovského titulu Tatran Prešov vykročil do nadstavbovej časti Slovnaft Handball Extraligy podľa očakávania.

Stále nie v kompletnom zložení devätnásťgólovým rozdielom zvíťazil nad Štartom Nové Zámky.

Razantný vstup do nadstavby

Nie je to prvé obdobie v ostatnom čase, keď prešovským hádzanárom zo zostavy vypadnú viacerí dôležití hráči. Také prežíva mužstvo Tatrana Prešov i v súčasnosti.

Oliver Rábek sa po dlhodobom zranení zápasovo nanovo iba rozbieha. Po SEHA lige v chorvátskych Našiciach druhý raz hral aj proti Novým Zámkom.

Po operácii zápästia pravej hodovej ruky stále chýba pivot Leon Vučko.

Operáciu pravého ramena má za sebou aj ľavoruký krídelník štrnásťnásobného slovenského šampióna Tomáš Číp.

V prvom nadstavbovom kole SHE do hry nezasiahol ani slovinský reprezentant Januš Lapajne a taktiež kapitán prešovského Tatrana Martin Straňovský.

Väz v kolene roztrhol v Našiciach

V druhom polčase ostatného stretnutia nadnárodnej SEHA ligy na pôde RK Nexe Našice ostal po jednom z tvrdých súbojov s obranou chorvátskeho vicemajstra ležať v súperovom bránkovisku Martin Straňovský.

Masér Tatrana Bílek bol okamžite pri ňom a na pravé koleno mu naložil ľadový obklad.

Avšak ani po rýchlej reakcii maséra už ľavý krídelník do hry v tomto zápase nezasiahol.

„Po ľadovom obklade som bolesť v kolene nejako strašne nepociťoval. Postupne sa ale stupňovala. Po návrate do Prešova bola návšteva lekára nevyhnutná. Prvé vyšetrenia ukázali, že čiastočne, vraj na päťdesiat percent, mám roztrhnutý vnútorný bočný väz v kolene. Predpokladaná doba liečby je od štyroch do šiestich týždňov,“ povedal nám kapitán Tatrana, sediac už s ortézou na pravej nohe počas stretnutia s Novými Zámkami.

„Zranenia sa na naše mužstvo akosi v ostatnom čase zosypali. Lenže úplne sa im vyhnúť nedá. Aj tie patria k športu. Ja osobne si na podobné zranenie nepamätám. Iste, nejaký ten výron členka či menšie problémy k hádzanej patria. K poškodeniu kolena došlo v súboji, kedy som bol vo výskoku a vtedy som narazil na protihráča a koleno podvrtol. Našťastie, operácia poškodeného väzu nie je nevyhnutná. Jeho zahojenie ale nejaký čas trvá, koleno musím mať hlavne v pokoji. Preto tá zdravotná pomôcka na ňom. Sňať by som ju nemal aspoň dva týždne. Potom by na rad už malo prísť postupné posilňovanie kolena a snaha čím skôr sa vrátiť na ihrisko.“

V sobotu šláger so Šaľou

V druhom kole A-skupiny o 1. až 6. miesto nadstavbovej časti SHE sa predstaví slovenský majster znova doma.

V sobotu o 18. hodine nastúpi v šlágri kola aktuálne v tabuľke druhý Prešov proti HKM Šaľa, ktorý má na špici tabuľky pred obhajcom titulu náskok jedného bodu.

Samozrejme, ani na tomto zápase by v hľadisku nemali chýbať súčasní prešovskí maródi.

„Ďakujeme divákom, ktorí nás povzbudzovali v zápase s Novými Zámkami a verím, že s nami budú i zajtra, a to ešte vo väčšom počte,“ adresoval pozvanie na šláger hráč Tatrana Prešov Roman Carapkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rady prešovských maródov rozšíril Martin Straňovský