Radivojevič pri všetkých góloch Phoenixu

SITA|5. jan 2004 o 09:02

NEW YORK 5. januára (SITA) - Branko Radivojevič sa tromi asistenciami podieľal na víťazstve hokejistov Phoenixu 3:0 nad Carolinou v nedeľňajšom zápase NHL. Slovenský útočník najskôr v 24. min ideálne prihral svojmu krajanovi Ladislavovi Nagyovi a druhý na

jproduktívnejší hráč Coyotes strelil víťazný gól. Radivojevič potom asistoval na góly českému centrovi Janovi Hrdinovi a v záverečnej časti hry i obrancovi Paulovi Marovi. "S Brankom a Janom si na ľade rozumieme," pochvaľoval si slovensko-českú spoluprácu Nagy. "Obaja sú talentovaní hráči a vieme si vytvoriť šance." Brankár Phoenixu Brian Boucher vychytal tretí zápas s čistým kontom v rade. "Samozrejme, že je v tom aj potrebná dávka šťastia. Počas tých zápasov ma niekoľkokrát zachránila žŕdka," povedal Boucher, ktorý robí v tíme náhradníka veteránovi Seanovi Burkovi. S Boucherom v bránke neprehral Phoenix sedem zápasov po sebe. "Vyzeralo to tak, že sme ani nemali záujem o hru, čo nemôžem akceptovať," hneval sa kouč Hurricanes Peter Laviolette.

Nováčik Michael Ryder sa najväčšou mierou zaslúžil o triumf Montrealu 4:1 nad Washingtonom. Pravý krídelník strelil po prvý raz v NHL dva góly v jednom zápase a pridal asistenciu. "Hrať v NHL a ešte za taký slávny tím je pre mňa veľká pocta," povedal Ryder, ktorý sa prepracoval do prvého útoku mužstva. Hráči Canadiens prehrali v posledných 11 dueloch v riadnom hracom čase len dvakrát. Naopak Washington, ktorému chýba pre zranenie slabín Peter Bondra, pokračuje v nevýrazných výkonoch a v posledných 10 zápasoch vyhral len jediný raz. Víťazný gól zápasu vsietil v presilovej hre obranca Sheldon Souray a s 13 gólmi sa vyrovnal najlepšiemu strelcovi Montrealu Richardovi Zedníkovi. Souray pritom do tejto sezóny nestrelil počas svojej 7-ročnej kariéry v lige v jednom ročníku viac ako tri góly.

Útočník Colorada Milan Hejduk oslávil narodenie dvojičiek Mareka a Davida víťazným gólom do siete Minnesoty (3:1). "Asi by som to nemal hovoriť, ale zápas nebol pre mňa až taký dôležitý. Narodenie dvojičiek je niečo úžasné," tešil sa český hokejista, ktorému manželka v sobotu porodila dvochsynov. Na otázku, či rozpolí gólový puk na dve časti, sa Hejduk zasmial. "Necháme ho celý pre oboch." Hejduk strelil doposiaľ v NHL 181 gólov, z toho 20 percent (36) bolo víťazných. Nikto z aktívnych hráčov nemá vyšší percentuálny podiel víťazných gólov ako Hejduk. Tím Avalanche zvíťazil tretíkrát za sebou.

Edmonton strelil dva góly do siete Chicaga počas vlastného oslabenia a vyhral 4:3. Blackhawks síce viedli po prvej tretine 2:0, v druhej časti hry však najskôr vyrovnal Brad Isbister a minútu a pol nato sa presadili počas vylúčenia Scotta Fergusona jeho spoluhráči Jarret Stoll a Ryan Smyth. "Tieto góly tesne po sebe a navyše v oslabení nás vrátili do zápasu a pomohli nám ho vyhrať," povedal Stoll. Nathan Dempsey síce ešte do konca druhej tretiny vyrovnal, ale na gól Ethana Moreaua z úvodnej minúty poslednej časti hry už Chicago, ktoré v tejto sezóne inkasovalo pri vlastnej presilovke už deväťkrát, nevedelo odpovedať.


Nedeľňajšie výsledky a štatistiky:

Carolina - Phoenix 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Góly: 24. NAGY (RADIVOJEVIČ, Hrdina), 35. Hrdina (RADIVOJEVIČ, Savage), 53. Mara (RADIVOJEVIČ, Hrdina). Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:23. Brankári: Storr - B. Boucher. Diváci: 10 155.


Montreal - Washington 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 13. Ryder (Koivu), 34. Souray (Ryder, Ribeiro), 43. Juneau (J. Ward), 51. Ryder - 17. Kwiatkowski (Grier, Gončar). Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 34:20. Brankári: Theodore - Oullet. Diváci: 19 727.


Chicago - Edmonton 3:4 (2:0, 1:3, 0:1)

Góly: 4. Žamnov (Sullivan, Poapst), 11. Quint, 39. Dempsey (Calder, McLean) - 32. Isbister (Smyth), 34. Stoll (M. York), 35. Smyth (Horcoff), 41. Moreau (Horcoff, Hemský). Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše Moen, Robidas, Nichol - Ferguson, M. York, Torres na 5 min, presilovky:0:0, oslabenia: 0:2. Strely na bránku: 25:21. Brankári: Passmore - T. Salo. Diváci: 10 101.


Colorado - Minnesota 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Góly: 25. Selänne (Konowalchuk, Foote), 30. Hejduk (Forsberg, Tanguay), 60. Forsberg - 10. Wiemer (Dupuis, Park). Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 29:26. Brankári: Sauve - Fernandez. Diváci: 18 007.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Radivojevič pri všetkých góloch Phoenixu