Prvý vážny test s olympijským motívom

Domáci. V akcii by mal byť aj Vranovčan Hrabovecký.
Domáci. V akcii by mal byť aj Vranovčan Hrabovecký. (Autor: sita)
Sportnet|4. nov 2010 o 00:00

Pred pár mesiacmi menšie zemetrasenie v Slovenskej asociácii boxerov amatérov spôsobilo zmenu na viacerých postoch. Mikuláša Varehu na šéfovskej stoličke vystriedal Andrej Kostka a taktiež došlo k výmene stráží pri kormidle reprezentácie.

Po šiestich rokoch strávených vo funkcii kouča juniorov a kadetov sa taktovky pri senioroch Slovenska ujal Vranovčan Marián Smolák. Spolu s ním figuruje aj jeho syn Marián Smolák ml. ako tréner juniorov a tiež Pavol Hlavačka. Tréneri rozdelili borcov na dve skupiny - Východ a Západ, aby mali lepší prehľad o ich výkonnosti.

KOŠICE. Všetko smeruje k olympiáde v Londýne a práve nasledujúci rok bude prelomový ohľadom prípadnej účasti Slovákov na podujatí pod piatimi kruhmi.

Vranov uvidí Litvu

Uskutoční sa séria kvalifikačných turnajov, na ktorých sa bude bojovať o miestenku na olympiádu. Vrcholom potom budú majstrovstvá sveta, kde bude najväčšia šanca získať olympijský štatút. Keďže nový ročník extraligy sa už nepodarilo zabezpečiť, náhradou sú tri medzištátne stretnutia v závere tohto roka. Najbližšie bude vo Vranove túto sobotu v Cedent Aréne o 18. hod., kde sa predstaví Litva. "Na základe výsledkov o Pohár prezidenta sme určili borcov pre jednotlivé kategórie podľa výkonnosti ako jednotky, dvojky a trojky. Títo chlapci sú nominovaní na tento duel a zároveň sa uskutočnia aj extraligové merania síl ďalších nominovaných pästiarov od pätnástej hodiny," informoval štátny tréner M. Smolák st. Ďalšie medzištátne súboje budú v Galante s Maďarskom, a potom v decembri v Nitre s Českom.

Previerka so silným súperom

Séria stretnutí poskytne lepší obraz o výkonnosti adeptov, s ktorými kormidelníci budú môcť rátať na kvalifikačné turnaje. Škoda, že nad niektorými visí momentálne otáznik. Týka sa to hlavne slovenského lídra Martina Parlagiho, ktorý nebol ani na sústredení. "Z východniarov rátame na reprezentačné previerky s viacerými chlapcami. Týka sa to Zupka, Gažiho, Sisáka, Hraboveckého, Harnádka, Šenkyho. Avšak konečná nominácia na turnaje bude známa až neskôr, najprv si potrebujeme otestovať jednotlivých boxerov." Prvá previerka kádra pod vedením nových trénerov bude s náročným súperom, veď Litovčania majú v tíme účastníkov ostatných OH v Pekingu a medailistov z ME. Slovenské farby by mali hájiť Zupko, Rajko, Barák, Vaňo, Babjak, Gaži, Sisák, Hrabovecký, Dirnfeld a Slíž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvý vážny test s olympijským motívom