Prvé víťazstvo popradského Lionu

Sportnet|14. dec 2010 o 00:00

Po šiestich odohraných stretnutiach v regionálnej futsalovej 3b extralige už nezostal bez prehry ani jeden celok. Poslednú nulu Ivanstavu v kolónke prehier zmazal minuloročný víťaz Lion šatex Poprad.

Po šiestich odohraných stretnutiach v regionálnej futsalovej 3b extralige už nezostal bez prehry ani jeden celok. Poslednú nulu Ivanstavu v kolónke prehier zmazal minuloročný víťaz Lion šatex Poprad, ktorý tak dosiahol prvé víťazstvo počas 3. dvojkola hraného v košickej Infiniti aréne.

KOŠICE. Podobne ako v predchádzajúcom dvojkole ani v tomto nedokázal vyhrať oba zápasy ani jeden celok. Opäť sme sa presvedčili, že regionálna súťaž je značne vyrovnaná. Z trojice košických celkov v súťaži vydolovala v domácom prostredí Delta online iba bod, čo bolo málo, lebo si trúfala na oveľa viac.

S nulou naďalej Oscar

Jediný mančaft, ktorý v Infiniti aréne neprehral, bol predposledný Oscar Sabinov. Ten vybojoval najskôr bod s Deltou online a druhý potom v streleckých pretekoch s rezervou PKP Košice. Ani jedno družstvo v tomto stretnutí bohatom na góly nemyslelo na zadné vrátka a diváci sledovali hlavne v druhom polčase gólovú prestrelku. Aj keď padlo na oboch stranách po sedem gólov, predsa len oporami boli brankári, ktorí minimálne po šesť či sedem tutoviek ešte zneškodnili. Oscar viedol 4:2, no neskôr už prehrával 4:5 i 6:7, aby nakoniec štvrtým gólom zabezpečil remízu T. Molčan. Aj po šiestich odohraných kolách zostala jedna nula v kolónke výhier pri družstve Oscar. Veríme, že po ďalšom dvojkole to už nebude pravda. "Štyri získané body v tomto dvojkole udržali na čele tabuľky, ale už s jednobodovým náskokom, rezervu PKP pred Duklou Sabinov. Tá sa postarala o dvojciferné víťazstvo, keď jedenásť gólov nasúkala Delte online, avšak nestačila na Ivanstav. Ich vzájomný duel o druhú priečku lepšie zvládli košickí hráči, ale to sa už nedá povedať o ich súboji s Lionom šatex. Hoci zápas veľmi dobre rozohrali, nakoniec jeho koncovku nezvládli. Pri ich vedení 2:0 by už nik nebol stavil na Lion. Postupne sa však zatiahli opory v družstve a skóre dokázali otočiť vo svoj prospech. Pre Ivanstav to bol nešťastný zápas, lebo v ňom prišli o možný post lídra do najbližšieho turnaja, ktorý sa bude hrať 9. januára v Sabinove," povedal na margo ostatného dvojkola regionálnej 3b extraligy Martin Andor. Najlepším strelcom je naďalej Lukáš Hricov s 19 gólmi z PKP Košice B, ktorého prenasleduje deväťgólový T. Molčan zo sabinovského Oscaru a osem gólov má na svojom konte Wantruba z košickej Delty online.

Sumár výsledkov

Ivanstav Košice – Dukla Sabinov 4:1 (1:1). Góly: Riapoš 2, Orgován, Gluchman - Drobňák, Delta online Košice - Oscar Sabinov 4:4 (3:3). Góly: Koneval 2, Jano, Wantruba - T. Molčan 2, Kolpak, Vranko. PKP Košice B - Lion šatex Poprad 4:3 (1:2). Majoroš, Čuj, Gajdoš, L. Hricov - Beller, Šimko, Vernarský. Delta online - Dukla Sabinov 4:11 (2:3). Góly: Wantruba 3, Jendrichovský - Drobňák 3, Janič, Hudy Pončák po 2, Blaško, Dlugoš. PKP B - Oscar 7:7 (2:3). Góly: Majoroš, L. Hricov po 3, Gajdoš - T. Molčan 4, Vranko 2, Kocurek. Ivanstav - Lion šatex 3:5 (2:2). Góly: Gluchman 3 - Vojčík 2, Beller, Vernarský, Sabo.

1. PKP B 6 4 1 1 36:30 13

2. Dukla 6 4 0 2 28:21 12

3. Ivanstav 6 3 2 1 23:17 11

4. Delta online 6 1 2 3 27:35 5

5. Oscar 6 0 4 2 22:26 4

6. Lion šatex 6 1 1 4 24:31 4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvé víťazstvo popradského Lionu