Prvé kvarteto ešte nie je stratené, rozhodne finiš

Jakub Figeľ. Získal najviac bodov.
Jakub Figeľ. Získal najviac bodov. (Autor: judy)
Sportnet|16. feb 2010 o 00:00

Uplynulé dvojkolo najvyššej stolnotenisovej súťaže mužov i žien prinieslo rovnakú bilanciu oboch našich zástupcov.

Jeden zápas prehrali muži, jeden aj ženy. Pritom Lokomotíva Košice aj Valaliky mali výhodu domácich zelených stolov.

KOŠICE. V skupine o 7. – 12. priečku košickí pingpongisti najprv hostili Čadcu. Hostia z Kysúc vedú pelotón v tejto skupine práve pred východniarmi.

Nemali svoj deň

Výsledok bol jednoznačný pre súpera, ktorý vyhral 8:2. Už úvodná štvorhra predznamenala zlý vývoj merania síl. Pár Figeľ - Till podľahol Petrášovi s Blažekom. Hostiteľom sa nedarilo ani v ďalších dvojhrách s výnimkou Figeľa. Jediný on sa postavil statočne na odpor a získal z troch zápasov dva body po víťazstvách nad Blažekom a Mudríkom (podľahol jednotke v tíme hostí Petrášovi tesne 2:3). Škoda, že ho nenapodobnili ďalší spoluhráči - Poľa ani Till. "Tento duel nám absolútne nevyšiel s výnimkou Jakuba Figeľa. Viac som čakal od Juraja Tilla. Nemal svoj deň, dva zápasy prehral hladko, tretí skrečoval, lebo vraj nemal dobre nalepenú raketu a loptička sa zle a nekontrolovane odrážala. Mne sa tiež nedarilo, a preto sme nekládli rivalovi veľký odpor," konštatoval hrajúci tréner Lokomotívy Peter Poľa. Na druhý deň Košičania zdolali Žilinu, ktorá uzatvára tabuľku, bez problémov 9:1. Paradoxne jediným, kto sa potkol, bol práve Poľa, keď nestačil na Kucku (hostia skrečovali jeden zápas). "Už by sme druhú priečku v tejto skupine mali obhájiť, predpoklady hovoria o tom, že aj pri prípadnej strate by sme nemali spadnúť nižšie," dodal P. Poľa. O dva týždne Lokomotíva privíta doma Topoľčany a potom Rožňavu.

Dvojbodové manko

Stolné tenistky STO Valaliky v skupine o 1. - 6. priečku naopak zvládli úvodný víkendový duel proti Ružomberku a dominovali 7:3. Drotárová s Kraželovou vyhrali štvorhru, vo dvojhrách Kraželová vybojovala tri body, Drotárová získala dva body a triumf umocnila jedným víťazstvom Lacková (prehrala akurát Takáčová). Druhé stretnutie s áčkom Topoľčian bolo však úplne iné a naše prehrali 2:8. "Predpokladali sme, že pokiaľ nepríde suverénka súpera Balážová, tak by sme si mohli trúfnuť na remízu, no nevyšlo to. Niektoré súboje boli vyrovnané a v koncovke mali viac šťastia súperky," konštatoval predseda STO Imrich Svat. Akurát Kraželová s Drotárovou vyhrali po jednej dvojhre, zvyšné súboje sa skončili korisťou hostiek. Tie potvrdili svoju vedúcu pozíciu, Valaličanky sú na piatom stupienku. Pokiaľ chcú bojovať v prvom kvartete, tak musia v závere nadstavbovej časti zabojovať. "Nič nie je stratené, máme iba dvojbodové manko na Malacky. Práve Záhoráčky budeme hostiť, a to bude kľúčový duel," dodal I. Svat. Pokiaľ by Valaliky i Malacky mali rovnaký bodový zisk, tak potom rozhodovať o 4. mieste bude vzájomný súboj. Vonku naše prehrali 4:6, takže doma by mali vyhrať vyšším rozdielom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvé kvarteto ešte nie je stratené, rozhodne finiš