Proti Mondeville chcú Dobrí anjeli lepšie brániť

Lepší výkon. Katarína Hricková vie, že musia zabrať viac ako v Tarante.
Lepší výkon. Katarína Hricková vie, že musia zabrať viac ako v Tarante. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|3. nov 2010 o 00:00

Po nevydarenom stretnutí v talianskom Tarante sa basketbalistky Dobrých anjelov Košice chcú rehabilitovať na domácej palubovke. V dnešnom druhom zápase Euroligy hostia francúzsky Mondeville.



KOŠICE. Súboj v košickej Infiniti aréne sa začína o 18. hodine.

Francúzky poslali vizitku

Mondeville vlani Euroligu nehral, teraz sa do nej vracia. V uplynulej sezóne obsadil vo francúzskej lige až štvrté miesto, ale podceniť ho určite nemožno. Veľavravne sa prezentoval pred týždňom domácim víťazstvom nad silným poľským Krakovom 76:65. Naproti tomu, Dobrí anjeli sa príliš nevyznamenali v Tarante, kde prehrali 59:74. „V prvom stretnutí sme podali rozpačitý výkon. Myslím si však, že sme si to už vysvetlili a uvedomili sme si, čo treba zlepšiť," vraví krídelníčka Košíc Katarína Hricková. Hneď aj dodáva, čo musí vyzerať inak ako v Taliansku. „Predovšetkým obrana. Musíme v nej hrať oveľa agresívnejšie a takisto aj v útoku."

Oprášiť silnú stránku

Košičanky šliapnuť v obrane vedia, čo ukázali v Eurolige neraz minulý rok. Len to musia potvrdiť i na palubovke, nie ako v Tarante. „Áno, je pravda, že práve obrana bola vlani našou silnou stránkou, o to viac to musíme využívať. Máme na čo stavať, nie to vypustiť ako v Taliansku."

Prehra vonku síce mrzí, ale domáca by mátala dvojnásobne, znamenala by totiž opäť zlý štart do súťaže. Hráčky si to uvedomujú. „Bolo by to nepríjemné, ale my dúfame, že podáme koncentrovaný výkon a uspejeme." Oproti úvodnému zápasu by východniarky mohli preukázať o čosi viac zohratosti, keďže spolu absolvovali medzitým ďalšie tréningy. „Verím, že to tak bude, sme spolu trošku dlhšie. Na začiatku sezóny je s týmto vždy problém, stačí, keď príde jedna nová hráčka a je to zase niečo nové."

Odraziť sa

Pred domácou premiérou Dobrých anjelov čiastočne preveril aj extraligový duel s Popradom, keďže ten patrí v našej lige k tomu lepšiemu. Košičanky v sobotu zvíťazili 88:64. „Súper bol z tých lepších v lige, proti ktorému treba hrať naplno. Vyskúšali sme si nejaké veci a v určitých momentoch sme predviedli celkom dobrú obranu. Verím, že to už bol odrazový mostík k lepšiemu aj v Eurolige," dodala Katarína Hricková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Proti Mondeville chcú Dobrí anjeli lepšie brániť