Proti Aston Ville som hral pod môj štandard, priznáva Rooney

Wayne Rooney (s číslom 10) sleduje, ako si hráč Tottenhamu Kyle Walker dáva v snahe odkopnúť loptu vlastný gól.
Wayne Rooney (s číslom 10) sleduje, ako si hráč Tottenhamu Kyle Walker dáva v snahe odkopnúť loptu vlastný gól. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. aug 2015 o 12:08

V lige neskóroval už v ôsmich zápasoch za sebou. Naposledy sa z gólu tešil ešte v apríli. Útočník Manchestru United Wayne Rooney musí hneď v úvode sezóny čeliť kritike.

MANCHESTER. Wayne Rooney sa ohradil proti najnovšej kritike niektorých médií - vyčítajú mu absenciu gólov. Angličan tvrdí, že je neopodstatnená. Myslí si, že včas opäť objaví strelecký inštinkt.

Kapitán Manchesteru United i národnej reprezentácie nepatrí medzi klasických hrotových útočníkov. V uplynulých rokoch sa prezentoval najmä ako pracovitý, kreatívny a kombinačne zdatný hráč.

Vytváral spoluhráčom priestor alebo šance z podhrotovej pozície či z krídelných priestorov. A chodil po loptu aj hlbšie do stredu poľa.

Lenže v prvých troch súťažných zápasoch sezóny ho holandský kouč Louis Van Gaal postavil na pozíciu stredného útočníka. A v dueloch proti Tottenhamu Hotspur, Aston Ville a ani v play-off Ligy majstrov proti Clubu Bruggy neskóroval.

V úvodnom kole Premier League Manchester zdolal Tottenham 1:0.

V druhom kole Manchester vyhral na ihrisku Aston Villy (0:1).

Rooneymu sa nepodarilo dať gól už v ôsmich zápasoch Premier League za sebou. Naposledy sa z presného zásahu tešil pomerne dávno - 12. apríla.

"Je príliš skoro na začiatku sezóny - iba tri zápasy. Som zvyknutý na tieto kritiky aj z minulosti. Góly potom prídu, viem to," cituje 29-ročného futbalistu agentúra Reuters.

"Rozumiem tomu, že som ten, ktorý by to tam mal ťahať a hľadať cestu lopty do siete, ale moja hlava je čistá a viem, ako si plniť úlohy. Je to len záležitosť šancí a ich premenenia. A ja cítim, že to príde veľmi skoro."

Rooneyho mrzia aj kritické pohľady na jeho celkové výkony v úvode sezóny. "Podal som jeden zlý výkon a každý sa do toho naváža," hovorí.

rooney_res.jpg

Waynovi Rooneymu sa v úvode sezóny príliš nedarí. FOTO - SITA/AP.

"Ja som priamy a úprimný človek a hovorím čo cítim. Viem kedy nehrám dobre. A áno - proti Aston Ville som hral pod môj štandard," priznal na záver.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Proti Aston Ville som hral pod môj štandard, priznáva Rooney