Primátor Brna chce zachrániť VC Česka pomocou dotácie

V roku 2012 sa na Masarykovom okruhu tešil z triumfu v triede Moto3 nemecký pretekár Jonas Folger.
V roku 2012 sa na Masarykovom okruhu tešil z triumfu v triede Moto3 nemecký pretekár Jonas Folger. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. jún 2015 o 09:16

Preteky cestných motocyklov patria medzi najprestížnejšie športové akcie v metropole Južnej Moravy.

BRNO. Primátor Brna Petr Vokřál chce zachrániť VC Česka pretekov cestných motocyklov pomocou dotácie vo výške 50 miliónov korún. Informoval o tom server idnes.cz.

Automotodrom Brno oznámil, že nemá záujem organizovať tohtoročný diel seriálu MS, pretože nedorazila už dvakrát odklepnutá tridsaťmiliónová dotácia od štátu.

"Dohodli sme sa, že pokiaľ nájdeme právny rámec, tak predložíme mestskému zastupiteľstvu návrh na dotáciu päťdesiat miliónov korún pre okruh, aby sme dokázali toto kľúčové podujatie v Brne udržať," povedal brniansky primátor Vokřál pre idnes.cz.

"Je to rodinné striebro a je pre nás nepredstaviteľné, že by sa tohtoročný ročník VC Česka nekonal," dodala Klára Liptáková, prvá námestníčka primátora.

Už v januári česká vláda odsúhlasila dotáciu vo výške 30 miliónov korún pre VC v Brne, ktorú ministerstvo školstva poslalo krajskému úradu.

Peniaze sú však doposiaľ na jeho účte, pretože Automotodrom i organizátor pretekov, španielska firma Dorna, odmietli podpísať trojstrannú dohodu o spolupráci s krajom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Primátor Brna chce zachrániť VC Česka pomocou dotácie