Výnimočný zjav! Deväťdesiatku oslávil víťazstvom. Legendárny tréner nekončí

Oldřich Bříza dnes a kedysi.
Oldřich Bříza dnes a kedysi. (Autor: Ladislav Szibilla, archív - OB)
Ivan Mriška|6. okt 2022 o 20:20

Oldřich Bříza je rekordér všetkých rekordérov.

NEDOŽERY-BREZANY. Ikona, legenda, výnimočný zjav. S futbalovým trénerom Oldřichom Břízom sa spájajú len superlatívy.

Napriek pokročilému veku stále trénuje. V TJ Družstevník Nedožery-Brezany vedie žiakov U15.

Dnes sa dožíva výnimočného jubilea, deväťdesiat rokov. Oslávil ho víťazstvom. Jeho zverenci triumfovali v Nedožeroch-Brezanoch 5:2 a dali svojmu trénerovi najkrajší darček.

„Akurát som došiel zo zápasu. Nestihol som si vyzliecť tepláky a už ma doma vítali s pohárom šampanského. Narodeniny, tri body, nič viac si nemôžem priať,“ vo výbornej nálade prezradil Sportnetu Oldřich Bříza.

Má deväťdesiat, nekončí

Futbal ho stále baví, skončiť sa nechystá ani po deväťdesiatke. Tréneri, ktorí majú bohaté skúsenosti, by ich podľa neho mali odovzdávať. Najmä mládeži.

„Pokiaľ budem vládať a budú ma poslúchať nohy, naďalej som k dispozícii. Je to moje poslanie, život bez futbalu si neviem predstaviť,“ dodal vždy usmiaty pán.

A aký je jeho recept na dlhovekosť? „Nepijem pálenku, len červené víno alebo šampanské. Vstávam o šiestej ráno a dvadsať minút cvičím s činkami. Poobede idem na tréning a večer ma čaká stacionárny bicykel. Každý deň najazdím päť kilometrov,“ prezradil Bříza.

Petráša nachytal s cigaretkou

Trénerskú kariéru začal Oldřich Bříza v roku 1963. Viedol množstvo osobností, medzi tie najväčšie patrí strelec legendárneho gólu proti Brazílii na majstrovstvách sveta 1970 v Mexiku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Výnimočný zjav! Deväťdesiatku oslávil víťazstvom. Legendárny tréner nekončí