Prezident Good Angels verí v euroligové semifinále

Dnes generálka pred Final Eight. Košičanky sa doma stretnú so Šopronom.
Dnes generálka pred Final Eight. Košičanky sa doma stretnú so Šopronom. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|13. mar 2013 o 00:00

Dnešný duel bude pre Košičanky súčasne generálkou pred budúcotýždňovým finálovým turnajom Euroligy v Jekaterinburgu.

Basketbalistky Good Angels Košice sa dnes rozlúčia s prvou fázou Maďarsko–slovenskej ligy. Istý víťaz spoločnej súťaže o 18. hodine privíta v Infiniti aréne tím UNIQA Euroleasing Šopron. Žlto–modré tohto súpera dobre poznajú, stretli sa s ním aj v skupinovej fáze Euroligy, zatiaľ ho trikrát zdolali.

KOŠICE. Dnes sa v Infiniti aréne stretnú košické basketbalistky s celkom UNIQA Euroleasing Šopron.

Posledný duel tejto fázy Maďarsko–slovenskej ligy bude aj poslednou previerkou nášho majstra pred Final Eight Euroligy v Jekaterinburgu. Žlto–modré cestujú do Ruska už v piatok.

„Verím, že spoločnou súťažou sa rozlúčime tak, ako sme v nej doposiaľ účinkovali. Že top opäť raz bude víťazný zápas, zodpovedný výkon, taký, aby potešil našich divákov,“ hovorí prezident Good Angles Košice Róbert Jano.

Žlto–modré Šopron dôverne poznajú. Nedávno vyhrali v Maďarsko–slovenskej lige na jeho palubovke a predtým si s ním dvakrát poradili aj v Eurolige.

„Ja verím, že opäť budeme úspešnejší. Šopron poznáme, má veľmi kvalitný tím. Bude to teda dobrá previerka pred Jekaterinburgom.“

Do Ruska v dobrej nálade

Pred finálovým turnajom Euroligy si zverenkyne trénerskej dvojice Kováčik – Jankovič posledný raz otestujú aktuálnu formu pred vrcholom sezóny.

„Sme radi, že najťažší súper spoločnej súťaže prichádza práve teraz. Pred Final Eight nás testovali určite kvalitnejšie družstvá, ako sú v našej extralige. Verím, že odohráme dobrý zápas. Tak, aby sme do Ruska cestovala výprava v dobrej nálade,“ vraví Róbert Jano pred dnešným duelom.

Prezident klubu je pre Final Eight optimisticky naladený. Dôležitý bude podľa neho už pondelkový súboj s tureckým klubom Galatasaray Istanbul.

„Od tohto stretnutia sa bude odvíjať mnohé. Ak sme sa v Eurolige dostali tak ďaleko, určite nejdeme záverečný turnaj len odohrať. Pevne verím, že v Jekaterinburgu ešte košickým aj slovenským fanúšikom basketbalu pripravíme radostné chvíle. Z môjho pohľadu by to bol postup zo skupiny do semifinále turnaja. Športovec musí mať stále ambície a bolo by zlé uspokojiť sa len s tým, že sme sa dostali do Final Eight.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prezident Good Angels verí v euroligové semifinále