Nováčik priviedol obrancu z Košíc. Tie získali mladého Slováka z poľskej Ekstraklasy

František Pavúk.
František Pavúk. (Autor: Facebook 1. FC Košice)
Jakub Bobovič|12. jan 2022 o 13:29

Prestupové obdobie prinieslo hneď na úvod defenzívne rošády v Liptovskom Mikuláši a Košiciach.

KOŠICE. Slovenský futbalový obranca František Pavúk bude v kariére vôbec prvýkrát pokračovať mimo Košíc.

Odchovanec košického futbalu sa na hosťovaní dohodol s účastníkom Fortuna ligy - MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Za sebou už má aj premiéru v novom drese, ako striedajúci hráč nastúpil proti Wisle Krakov.

V drese nováčika najvyššej slovenskej súťaže by mal zaplátať miesto po odchádzajúcich Michalovi Pintérovi, ktorý sa vrátil do Zlatých Moraviec a Robinovi Hranáčovi, ktorý sa vrátil do Plzne a následne zamieril do Pardubíc.

O ich odchode referoval ešte na začiatku tohto týždňa portál MY Liptov.

Z Košíc odchádza po desiatich rokoch

Pavúk, ktorý si v minulosti okrem materského klubu obliekol na seba aj dres košickej Lokomotívy, hráva na pozícii ľavého obrancu, ale alternovať môže i na pozícii stopéra.

Skúsenosti má aj s najvyššou súťažou, naposledy v nej pôsobil ešte v sezóne 2014/2015.

V Košiciach v minulosti zastával aj pozíciu kapitána.

„Musím sa priznať, že to nebolo ľahké rozhodnutie. Svoje pôsobisko mením presne po desiatich rokoch strávených v Košiciach. Hlavným motívom pre zmenu klubu bol fakt, že som v najlepších futbalových rokoch a nechcem sa iba prizerať a raz za čas nastúpiť, práve naopak, chcem pravidelne hrávať a mať z hry, ktorú milujem, radosť,” prezradil pre Sportnet František Pavúk.

„Aj naďalej som kmeňovým hráčom Košíc, kde mám platnú zmluvu. S Liptovským Mikulášom som sa dohodol na polročnom hosťovaní,” dodal ďalej hráč, ktorý bol v nominácii trénera Petruša už v prvom prípravnom stretnutí Liptákov proti Wisle Krakov.

Vasiľ bude v Košiciach hosťovať

Košičania po odchode Pavúka ulovili prvú posilu v poľskej najvyššej súťaži.

Stal sa ňou 20 - ročný mladík Marcel Vasiľ. Ten si na jeseň odkrútil debut v poľskej najvyššej súťaži.

O jeho príchode do Košíc referujú weby oboch klubov.

Dohodu s košickým klubom nám potvrdil aj samotný hráč, ktorý už s mužstvom aj trénuje.

„Áno, je to pravda. S Košicami som sa dohodol na hosťovaní do konca sezóny. Máme svoj cieľ, ktorým je postup do najvyššej súťaže. Mužstvu chcem k jeho dosiahnutiu svojou hrou pomôcť. Zároveň verím, že ak dostanem šancu, môžem si tým pomôcť aj ja sám, keďže v Poľsku som pravidelne nenastupoval. Mužstvo je kvalitné, o svoju šancu hrať sa pobijem,” povedal pre Sportnet Vasiľ.

Skúšajú štyroch hráčov

Košičania začali s prípravou na odvetnú časť sezóny v priestoroch novej Košickej futbalovej arény.

Na súpiske východniarov už okrem Pavúka nefigurujú ani 31-ročný kolumbijský stopér Dairin González a dvojica Juhokórejčanov Min-Su Kim a Gyuhyun Jung.

Miesto po odchádzajúcich obrancoch by mohli zaplátať Slováci Peter Chríbik a Matej Moško. Ako informuje web Košičanov, dvojica stopérov je aktuálne v mužstve na skúške.

Obaja majú skúsenosti aj s najvyššou súťažou, Chríbik pôsobil svojho času v Nitre, Moško v Zlatých Moravciach. Sú odchovancami žilinského futbalu.

Kým prvý menovaný prichádza do Košíc na skúšku z Púchova, druhý na jeseň nepôsobil nikde.

Košičania okrem slovenskej dvojice skúšajú aj defenzívnych záložníkov zo Srbska – Darka Teržiča a Djordjeho Brboriča.

 „V lete sme urobili veľké zmeny, prišlo mnoho hráčov, z ktorých sa väčšina stala členmi základnej zostavy. Nechceli sme teraz robiť ďalšie zásahy, tím v závere jesene fungoval výborne. Samozrejme, budeme to sledovať a trochu to doplníme. Želám si, aby boli všetci hráči zdraví, aby sme sa mohli pripravovať bez väčšieho zásahu do mužstva,“ povedal pre web Košičanov na margo prípadných príchodov tréner Jozef Vukušič.

Prvý prípravný zápas odohrajú žlto - modrí 19. januára v Michalovciach. Výkop stretnutia je naplánovaný na jedenástu hodinu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nováčik priviedol obrancu z Košíc. Tie získali mladého Slováka z poľskej Ekstraklasy