Prestávku využil Tatran na vylepšenie arény

Jakub Hrstka. Český reprezentant v službách Tatrana.
Jakub Hrstka. Český reprezentant v službách Tatrana. (Autor: tasr)
Sportnet|21. jan 2014 o 00:00

Prešovských hádzanárov čaká pohárové semifinále, káder sa pomaly schádza po zraneniach a povinnostiach.

PREŠOV. V pondelok otvoril slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov druhú časť sezóny 2013/2014 dohrávaným stretnutím štrnásteho extraligového kola s výberom SR 20.

V stredu od 18. h odohrá v Tatran handball arene prvé semifinálové stretnutie Slovenského pohára.

Obhajca pohárovej trofeje postúpil do semifinále bez boja. Šaľa do Prešova na štvrťfinálový zápas nepricestovala.

Zajtrajším semifinálovým súperom Tatrana je HK Topoľčany. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria HC Sporta Hlohovec a MŠK Považská Bystrica. Odvety sú naplánované na stredu 29. januára.

Hrstka aj Pejovič sú z ME už doma

Od začiatku prípravy na druhú časť sezóny tréner Tatrana Prešov Peter Hatalčík nemal pokope hráčsky káder.

Niektorí chýbali pre reprezentačné povinnosti, iní zase pre zranenia. Dlhodobí maródi, pivoti Petro a Krzysztofik, sú síce stále mimo hry, no už trénujú s určitými obmedzeniami.

Postupne sa do kádra vrátili po povinnostiach v reprezentáciách Slovenska Antl, T. Urban, L. Urban, Guzy, Rábek a Lotyšska Kristopans.

Dnes by sa mali hlásiť po skončení účinkovania na ME aj český reprezentant Hrstka a reprezentant Čiernej Hory Pejovič.

Štart posledne dvoch menovaných v zajtrajšom prvom semifinále Slovenského pohára Prešova s Topoľčanmi je ale otázny.

Novoty v Tatran handball arene

Už v prípravnom stretnutí Prešova s popredným klubom maďarskej ligy Gyongyosi FKK diváci zaregistrovali ďalšiu novotu v THA. Okolo hracej plochy nemohli uniknúť pozornosti svietiace LED diódové reklamné panely.

„Reglement Ligy majstrov i nadnárodnej SEHA GSS ligy nám velil mať nainštalované panely po dĺžke ihriska. Nazdávam sa však, že aj v nižších európskych pohárových súťažiach, ako skupinová fáza Pohára EHF, bude čoskoro nevyhnutnosťou, aby haly boli vybavené takými reklamnými panelmi,“ mienil majiteľ hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Miloslav Chmeliar.

„Povinnosť nám ukladala nainštalovať štyridsať metrov reklám. My sme sa ale rozhodli trochu predbehnúť dobu. Veď kto vie, čo bude neskôr. Preto sme kúpili 96 metrov LED diódových reklám a umiestnili ich aj za brány a vedľa striedačiek. Práce odviedla česká firma, ktorá nám po poskytnutí všetkých možných zliav vyfakturovala stopäťdesiattisíc eur. Uzavreli sme s ňou partnerstvo, na základe ktorého, ak budú záujemcovia o ich služby aj z iných kútov Slovenska, my im v THA predvedieme, ako to všetko funguje v praxi. Doriešiť nám už v ostane len ozvučenie haly. Po audite uznávanej zahraničnej firmy zase musíme všetko ozvučenie vyhodiť. Použijeme ho ale v inej hale. THA potom ozvučíme špičkovým zariadením, aké majú vo veľkých, tých najprestížnejších halách. Dodávateľ garantuje, že aj keby päťtisíc ľudí v hľadisku kričalo na plné hrdlá, hlásateľa bude už riadne počuť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prestávku využil Tatran na vylepšenie arény