Prešovu sa upísal reprezentant Dávid Michalka

Dávid Michalka (vpravo) sa presťahuje do Prešova.
Dávid Michalka (vpravo) sa presťahuje do Prešova. (Autor: SITA)
Ján Leško|9. máj 2019 o 00:00

Ide o perspektívneho hádzanára.

PREŠOV. Tatran Prešov, úradujúci hádzanársky majster Slovenska sa síce chystá na svoje sedemnáste finále a útok na pätnásty primát, v klube ale zároveň myslia už na ďalšiu sezónu.

Šarišania si do budúcna upísali ďalšieho perspektívneho hádzanára.

Zalovili v domácich vodách

Tatran si už skôr zabezpečil posilu z elitného španielskeho klubu BM Logroňo La Rioja, 26-ročného ľavorukého krídelníka Javiera Muňoza Cabezona.

Zakrátko sa slovenskému šampiónovi upísal aj rumunský rodák so španielskym občianstvom, naostatok hrajúci v MHK Šaľa, 20-ročný, 202 cm vysoký hráč spojkového radu Rares Marian Fodorean.

Okrem toho si získal i služby slovinskej spojky Nina Grzentiča.

V ostatných dňoch zalovili manažéri prešovského klubu opäť v domácich vodách.

„Vzhľadom na to, ako sa vyvíja situácia v našom klube, napríklad aj odchody českých krídiel Hrstku a Čípa, pristúpili sme k ďalšiemu doplneniu kádra. Na tri roky s možnosťou ročnej opcie sme si od budúcej sezóny upísali slovenského reprezentanta, hráča HK Agro Topoľčany, do 31. mája 2019 hosťujúceho v MHK Piešťany, Dávida Michalku,“ informoval generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

Odchovanec Kríž končí

„Ide pre nás o perspektívneho hádzanára. Krok angažovať Michalku súvisel s rozhodnutím ešte stále nášho hráča Martina Kríža. Odchovancovi klubu sme ponúkli predĺženie zmluvy s tým, že klub mu ponúkol pozíciu druhého ľavého krídla popri Martinovi Straňovskom, Kríž ponuku neprijal. Rozhodol sa po sezóne hádzanársku kariéru ukončiť a venovať sa kariére v inej profesii. Je nám to ľúto, pretože Martin mal možnosť výrazne sa v tíme uplatniť. Jeho rozhodnutie, hoci s poľutovaním, rešpektujeme."

Dávid Michalka (184 cm/70 kg) je pre Tatran prísľubom do budúcnosti.

"Dostane priestor v prvej časti nasledujúcej sezóny predovšetkým v kombinovanom mužstve, ktoré bude pôsobiť v slovenskej extralige. Podobnom, aké úspešne účinkovalo v predošlej sezóne Slovnaft Handball Extraligy, v ktorej s mladým kádrom, vedenom trénerom Kolpakom, získalo Ligový pohár. V prípade Michalku nechceme, aby v európskych súťažiach naskakoval do hry na pár minút, ale aby spočiatku sa u nás vyhral, zvykol si na herný systém a postupne bol platným hráčom Tatrana aj na medzinárodnej scéne," dodal Benický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovu sa upísal reprezentant Dávid Michalka