Prešovskí hokejisti sa dočkali plného bodového úlovku

Erik Kmeť. Proti Liptákom sa mu darilo.
Erik Kmeť. Proti Liptákom sa mu darilo. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|25. okt 2013 o 00:00

Vyzerá to tak, že prešovskí prvoligoví hokejisti musia dať až päť gólov, aby vyhrali.

Tak to učinili proti Topoľčanom a aj naposledy v zápase s Liptovským Mikulášom.

PREŠOV. Lenže kým v prvom prípade vyhrali po samostatných nájazdoch, v stredu dominovali v riadnom hracom čase. A to sa im veru už dávno nepodarilo.

O to väčšia bola radosť hráčov HC 07.

Hostia dlho hrýzli

Keď sme sa pýtali Romana Kohutiara, či si pamätá, kedy naposledy precítil takýto pocit po zisku troch bodov, tak bez zaváhania odvetil: „Bolo to dávno, ešte v septembri.“

Nuž, presnejšie 18. septembra, teda pred viac než mesiacom, keď Šarišania tiež na domácom ľade pokorili slovenskú osemnástku.

Po zápase bol dvojnásobne spokojný. Hlavne však s tým, že konečne to východniari rozbalili a on sa na tom podieľal tromi asistenciami pri troch zásahoch strelecky disponovaného Halása. Je zaujímavé, že vôbec v prvom meraní síl v tomto ročníku Prešovčania porazili tiež Liptákov v ich prostredí. Akoby im hra súpera vyhovovala.

„Nemyslím si, že by to bol ľahší súper. Je však pravda aj to, že tiež nemá body na rozdávanie a potreboval sa u nás presadiť. Hostia dlho hrýzli a v prvých dvoch tretinách stále dokázali stiahnuť náš malý náskok. Za stavu 2:2 mali aj oni šance a keby skórovali, mohlo sa to vyvíjať všelijako. Lenže v záverečnej časti sme si už dali viac záležať v koncovke. Po štvrtom zásahu sme si vydýchli a hovorili, že to už nepustíme.“

Nuž, hostitelia poslednú dvadsaťminútovku zvládli parádne a nasúkali rivalovi tri góly. Hostia aj odvolali brankára a piaty gól inkasovali do prázdnej bránky. Tým bol triumf domácich spečatený. Kým predtým neraz zverenci trénera Branislava Kohutiara nedokázali zaznamenať viac než jeden-dva góly, teraz sa naozaj vytiahli.

Zaradenie Kmeťa pomohlo

Zlá séria HC 07 mala viac príčin. Jednou z nich bolo, že síce spravidla neprehrávali vysokým rozdielom, no v koncovke sa mučili. Preto neraz tesné prehry mužstvo psychicky tlačili dolu a ubíjali. Frustrujúceho pocitu sa bolo treba zbaviť.

„Tréner nás nabádal, aby sme viac pálili na bránku súpera a nevymýšľali. Na krásu sa nedá stále hrať, to neprináša úžitok. Tak sme si dali väčšmi záležať a tlačili sme sa do streleckých pozícií.“

Hostitelia sa pred zápasom burcovali, že to musí vyjsť. Lenže okrem značnej motivácie bolo treba ešte niečo urobiť. Niečo prekvapivé. Tým bolo zaradenie Kmeťa do bránky.

„Erik podal vynikajúci výkon, naozaj nás podržal. Hoci Robo Marton tiež predtým nechytal zle, predsa si myslím, že toto bol dobrý ťah,“ konštatoval na adresu taktického fígľa svojho otca a trénera v jednej osobe R. Kohutiar.

Nuž, táto výhra môže pomôcť Prešovčanom pozviechať sa a nabudiť na útok na vyššie priečky.

„Určite to bolo cenné, lebo si začneme ešte výraznejšie veriť a odrazíme sa. Verím, že aj dnes proti slovenskej osemnástke nadviažeme na tento výkon a budeme pokračovať v tom, čo sme predvádzali naposledy,“ dodal útočník Šarišanov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí hokejisti sa dočkali plného bodového úlovku