Prešovskí hádzanári sa museli sťahovať

Roman Lamač. Trénerovi chýbali reprezentanti i maródi.
Roman Lamač. Trénerovi chýbali reprezentanti i maródi. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|5. apr 2013 o 00:00

Asociačné termíny poznačili prípravu hádzanárov majstrovského Tatrana Prešov.

Štyroch hráčov (Antl, T. Urban, Guzy, Krok) dodal do slovenskej reprezentácie, po jednom do lotyšskej (Kristopans) a českej (Hrstka). Z tých, ktorí ostali doma, traja majú zdravotné problémy.

PREŠOV. Keďže TATRAN handball arénu prenajali v tomto týždni na výstavné účely, hráči sa načas nasťahovali do haly na Nábrežnej ulici v Prešove, ktorú inak majú k dispozícii mládežnícke družstvá prešovského Tatrana.

Tatran Prešov mal v závere marca program značne nahustený. Finišoval v dvoch medzinárodných súťažiach. Slovenský majster odohral s Koldingom posledný zápas Pohára EHF v tejto sezóne. V skupinovej fáze tejto druhej najprestížnejšej európskej súťaže hádzanárov skončil na treťom mieste za nemeckým Rhein – Neckar Löwen a dánskym KIF Kolding.

V nadnárodnej SEHA League Prešovčania už tiež dohrali zápasom s chorvátskym RK Nexe Našice. Obsadili piate miesto a v druhom ročníku tejto súťaže do Final Four nepostúpili. Tatran už získal v sezóne 2012/2013 Slovenský pohár.

Do konca ročníka ho čakajú ešte zápasy slovenskej extraligy. Dva ostatné odohral tesne pred veľkonočnými sviatkami.

Káder Tatrana riadne preriedený

Bez reprezentantov aj bez niektorých maródov život hádzanárskom Tatrane pulzoval. V inom režime, v inom prostredí.

„Počas sviatkov mali hráči tri dni voľna. Je nás síce pomenej, no trénujeme. Rábek pre problémy s hornými dýchacími cestami sa ospravedlnil reprezentačnému trénerovi a s naším mužstvom sa momentálne nepripravuje. Mimo ostal s nejakou virózou aj Verkič. T. Mažár trénuje, no zatiaľ stále nie naplno. Na predpoludňajších tréningoch nemôžem zo študijných dôvodov rátať ani s dorastencami zaradenými do kádra seniorov. Keďže je nás málo, viac sa v tréningovom procese venujeme individuálnym veciam,“ informoval tréner hádzanárov Tatrana Prešov Roman Lamač.

„Snažíme sa obnoviť kondíciu, zameriavame sa na rýchlosť a výbušnosť. Kombinujem to v hale i v posilňovni. Pravdupovediac, keď je nás na tréningu deväť, tak veľké veci z hľadiska herných činností sa robiť ozaj nedajú. Preto vravím, že viac pracujeme individuálne. Okrem tohto je tu aj priestor na osobné pohovory s hráčmi, na ktoré počas rozohraných súťaží veľa času nebolo.“

S Mielcom dvakrát v jeden deň

Prvý týždeň reprezentačnej prestávky prebiehal v prešovskom Tatrane trošku zložitejšie. Cez víkend, ako prezradil R. Lamač, mužstvo bude mať voľno. Po ňom sa už hráči opäť vrátia do TATRAN handball arény.

„Od pondelka bude tréningový proces zase pokračovať. S tým, že v pláne máme dva prípravné zápasy. V stredu 10. apríla vycestujeme do Poľska. V jeden deň odohráme dva prípravné duely s mužstvom tamojšej najvyššej súťaže, Stal Mielec. V podstate ide o akúsi reciprocitu, keďže pred časom tento poľský tím v rámci prípravného obdobia odohral dve stretnutia v Prešove. Po návrate už preladíme na domácu strunu. Konkrétne na najbližší zápas slovenskej extraligy budúcu sobotu v Topoľčanoch.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí hádzanári sa museli sťahovať