Prešovčania sú v sedmičke najlepších SEHA GSS ligy

Peter Hatalčík. Aj pred zápasom s Boracom nabáda k obozretnosti.
Peter Hatalčík. Aj pred zápasom s Boracom nabáda k obozretnosti. (Autor: jale)
Sportnet|10. okt 2013 o 00:00

Z hľadiska aktuálneho postavenia v tabuľke SEHA Gazprom South Stream League sa črtá dnes zaujímavý zápas.

Z hľadiska aktuálneho postavenia v tabuľke SEHA Gazprom South Stream League sa v prešovskej Tatran handball arene črtá dnes zaujímavý zápas. V predohrávanom stretnutí siedmeho kola nadnárodnej ligy hostí momentálne prvý Tatran Prešov posledný RK Borac Banja Luka z Bosny a Hercegoviny.

PREŠOV. Postavenie súperov v aktuálnej tabuľke tretieho ročníka nadnárodnej ligy favorizuje domáci Tatran Prešov. Lenže SEHA GSS liga sa z roka na rok vyrovnáva. Hlavne po ekonomických problémoch sa aj RK Borac, zdá sa, už pozviechal. Do kádra sa mu vrátili viaceré opory a výkony Banja Luky razom stúpli.

A. Petro, T. Urban i tréner P. Hatalčík

Napriek tomu, od lídra SEHA GSS ligy sa očakáva jeho postavenie v tabuľke. Navyše, slovenský majster zvýšil svoj kredit v doterajšom priebehu výkonmi a úspešnými výsledkami na ihriskách súperov, na ktorých sa mu veľa šancí nedávalo.

Zrejme predovšetkým výhry v Breste i v Skopje nad Vardarom ovplyvnili mienku zostavovateľov najlepšej sedmičky hráčov a trénera nadnárodnej ligy za mesiac september 2013.

Objavili sa v nej hneď dvaja hráči Tatrana Prešov. Na post pivota bol nominovaný Andrej Petro, za najlepšie pravé krídlo vyhlásili Tomáša Urbana. Sedmičku dotvárajú brankár Kocič z Vojvodiny Novi Sad, ľavé krídlo T. Dibirov a pravá spojka A. Dujšebajev z Vardaru Skopje a ľavá spojka M. Vegar z Nexe Našice.

Trénerom tejto zostavy podľa jej zostavovateľov je Peter Hatalčík z Tatrana Prešov.

Ocenenie berú, veľké oči nemajú

„Túto novinku mi zvestovali moji priatelia, keď mi gratulovali a ja som v prvej chvíli ešte nevedel vlastne k čomu. Iste, je to sympatické ocenenie, ktoré dozaista poteší, avšak beriem ho s rezervou. Športový život, či už hráčov alebo trénerov, je raz vyzdvihovaný, inokedy zatracovaný. Avšak je potešiteľné, ak si predstavitelia tejto už veľmi uznávanej súťaže všimli, že Tatran Prešov má v SEHA GSS lige dôstojné zastúpenie,“ reagoval po vyhlásení „sedmičky“ Peter Hatalčík.

Jeho zverenci by mali postavenie v súťaži potvrdiť v dnešnom predohrávanom stretnutí siedmeho kola nadnárodnej ligy s RK Borac Banja Luka, ktoré začne v THA o 18. hodine.

„Vychádzajúc z poznatkov z tejto súťaže znovu zdôrazním, že rola favorita nie vždy zaručuje úspech. Aj papierovo slabší súperi sa vedia vypnúť v súbojoch s favoritmi k dobrým výkonom a neraz prekvapiť. Dôkazom sú konkrétne výsledky. Preto nie je žiadnou frázou tvrdenie, že len plne koncentrovaný a kvalitný výkon je predpokladom úspechu aj v zápase s tabuľkovo výrazne horšie postaveným súperom. Momentálne sa na naše postavenie dobre pozerá. Pred nami sú však ešte zápasy s Croatiou v Záhrebe a Metalurgom v Skopje. Ich výsledky môžu poradím zase zamiešať. Takže netreba mať veľké oči, ale ísť stále od zápasu k zápasu, minimálne tak ako doteraz.“

Pozor, Borac už v Prešove vyhral...

Dnes (18. h) sa v Tatran handball arene predstaví RK Borac Banja Luka. Mužstvo, ktoré v jedenástom kole premiérového ročníka zaskočilo Tatran v jeho domovskom stánku výhrou 35:31. P. Hatalčík pri nej síce nebol, no o tomto súperovi vie svoje.

„Na turnaji šampiónov v Doboji nehral Borac kompletný, navyše mal aj iné klubové problémy. Odvtedy sa ale situácia v tomto klube vraj značne zlepšila. Borac je už s doplneným kádrom silnejší. Nedávno vyhral v Belehrade nad Partizánom, so silným Metalurgom doma prehral len o štyri góly. Banja Luka má teda určite svoju kvalitu, ktorú musíme rešpektovať aj dnes. Hrať musíme zodpovedne a nanajvýš koncentrovane. Viacerých našich hráčov obchádza viróza, takže sa len nádejam, aby žiaden z nich nezaľahol a proti Boracu sme mohli nastúpiť v najsilnejšom zložení.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania sú v sedmičke najlepších SEHA GSS ligy