Prešovčania sú odhodlaní spečatiť baráž

Peter Katona. Strelil prvý jarný gól Tatrana.
Peter Katona. Strelil prvý jarný gól Tatrana. (Autor: sita)
Sportnet|13. mar 2015 o 00:00

Prvé jarné kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže prinieslo niekoľko nečakaných výsledkov.

Prvé jarné kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže prinieslo niekoľko nečakaných výsledkov a zrejme v tomto duchu sa bude niesť aj zvyšok dlhodobej časti. Do jej konca zostávajú ešte tri kolá. Uplynulý víkend potešili svojich priaznivcov hráči Tatrana Prešov výhrou nad Zvolenom a v trende získavania bodov mienia pokračovať aj ďalej.

PREŠOV. Ich odhodlanie preverí v domácej tohtoročnej premiére v sobotu o 14.30 h Trebišov.

Lepší si body zaslúžili

Predposlední Zemplínčania (v ouvertúre uhrali doma bezgólovú remízu s košickým béčkom MFK) nie sú takí kvalitní ako druhí Zvolenčania, no zeleno–bieli vedia, že si musia dávať pozor na prípadný „úskok“, aký sa podaril trebárs Lokomotíve Košice, ktorá naposledy porazila vedúce Michalovce.

Lenže Šarišania sa výrazne navnadili na úspechy na zvolenskom ihrisku a v tomto trende mienia pokračovať.

„Body, ktoré sme získali, majú pre nás dvojnásobnú cenu vzhľadom na to, že MFK Lokomotíva bude určite v nadstavbovej fáze. Myslím si, že sme súpera poriadne zaskočili a futbalovo tromfli. Ten sa zmohol na výraznejšiu aktivitu len v záverečných desiatich minútach, keď mal jednu vyloženú možnosť, no výhru sme si už nedali vziať. Však sa aj hovorí, že šťastie sa prikloní k lepšiemu a my sme rozhodne boli kvalitnejším celkom,“ vrátil sa k stretnutiu autor jediného gólu Peter Katona.

Jeho zásah padol po rýchlej akcii, keď loptu potiahol Dupkala, preniesol ju na druhú stranu k Benesovi, ktorý ju zase posunul práve strelcovi zásahu.

„Bol som azda dva-tri metre pred šestnástkou a povedal som si, že to skúsim. Napriahol som a polovysoká strela letela presne k žrdi.“

V tomto ročníku Katona patrí skôr medzi sviatočných strelcov. Paradoxné je, že tento skúsený futbalista sa v zime začal orientovať na iné povinnosti.

Po odchode Poliačeka do Poľska a zranení Liptáka ho tréneri zaradili na post defenzívneho záložníka.

„Musím si na to zvykať, nie je to jednoduché a hlavne mi prichodí krotiť svoje ofenzívne chúťky. Teraz mám nové úlohy, musím byť viac v strehu pri zachytávaní akcií súpera. Nie je to jednoduché, ale treba sa prispôsobiť,“ pripomenul.

Bude to iné derby?

V trende z prvého jarného duelu mienia Prešovčania pokračovať i vo východoslovenskom derby. I keď hostia určite nezasiahnu do bojov o postup a teda prípadné body sa hostiteľom neprenesú, predsa nastávajúce meranie síl má náboj zaujímavosti.

Pokiaľ totiž Prešov vyhrá, s určitosťou si vybojuje miestenku v najlepšom poltucte. Navyše Trebišovčanom má čo oplácať.

„Vlani sme tam absolvovali náročný duel, lebo tunajšie prostredie je dosť špecifické a hosťom sa na tomto štadióne nehrá dobre. Súper dobre bránil a dal jediný a rozhodujúci gól, kým my sme premrhali množstvo šancí.“

Prešovskí futbalisti by boli radi, keby prišlo dosť divákov, ktorí by sa mohli presvedčiť aj o tom, ako počas pauzy Tatran pracoval.

Pozvánka v podobe výsledku z uplynulého vystúpenia je naozaj lákavá a mužstvo sa okrem toho dušuje, že v sobotu chce mať po skončení duelu barážovú istotu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania sú odhodlaní spečatiť baráž