Prešovčania prinútili súpera stiahnuť uši

Peter Katona. Svojím gólom zabezpečil pre Tatran zisk bodu.
Peter Katona. Svojím gólom zabezpečil pre Tatran zisk bodu. (Autor: kušo)
Sportnet|9. jún 2015 o 00:00

V predposlednom vystúpení nadstavbovej časti II. futbalovej ligy mali hráči Tatrana Prešov v Šali motiváciu obstáť.

V predposlednom vystúpení nadstavbovej časti II. futbalovej ligy mali hráči Tatrana Prešov na ihrisku v Šali viacnásobnú motiváciu obstáť. Jednak si chceli ešte viac zabetónovať tretiu pozíciu v tabuľke, odčiniť ostatné domáce zaváhanie so Sencom a tiež vrátiť súperovi požičané. Ten totiž v predošlom vzájomnom zápase na východe uhral navlas rovnaký výsledok 1:1.

PREŠOV. Zverencom trénera Stanislava Vargu zámer vyšiel. Avšak len čiastočne, lebo vzhľadom na priebeh duelu mohli sa vrátiť domov obťažkaní tromi bodmi.

Rýchly gól

Hoci tím FK Slovan Duslo je na tom v pelotóne podstatne horšie než zeleno–bieli (v tom sú však zahrnuté aj výsledky zo základnej časti), predsa Šarišania ho nedokázali ani raz dostať na lopatky.

Pravdupovediac možno bližšie boli k tomu práve v prostredí rivala, ktorý na rozdiel od vystúpenia v Prešove nebol taký aktívny.

„U nás boli hostia kombinační, odvážni, počínali si otvorene, boli nepríjemní, neustále dobiedzali. Tentoraz sme im však veľa toho nedovolili, držali sme ich nakrátko a nedali im priestor na nejaké vážnejšie akcie. Doma akoby stiahli uši a hrali viac zatiahnutí vzadu, na istotu,“ rozhovoril sa jeden z ústredných hráčov hostí Peter Katona.

Na otázku, či výsledok zodpovedá dianiu, konštatoval, že mohol byť podstatne lepší.

„Šance na to sme mali, lenže na druhej strane ku koncu stretnutia domáci sa dostali do jednej príležitosti a trafili žrď. Celkove však na tutovky sme jasne vyhrali, aj herne sme boli vpredu.“

Zase to bolo podobné ako viackrát predtým, keď naši sa dostali do vyložených príležitostí, no využili len minimum, kým nenápadný konkurent z ničoho skóroval.

Vstup Tatranu vyšiel dokonale. Práve Katona bol autorom vedúceho zásahu už v druhej minúte. Po dlhej nakopnutej lopte, ktorú súper odhlavičkoval, sa k nej dostal v hĺbke poľa autor zásahu.

„Hodil som si ju do stredu a spoza šestnástky som to namieril k prvej žrdi. Nebola to síce žiadna šupa, ale možno brankár čakal dajakú obaľovačku. Zvolil som jednoduchý spôsob zakončenia, ktorý vyšiel.“

Ujať sa tak skoro vedenia býva aj zradné, lebo to môže výrazne prebudiť prehrávajúci tím. Lenže hostia si verili a onedlho mohol náskok zvýšiť Dupkala. Nestalo sa a tak udreli domáci.

„Po našom rohovom kope, ktorý sme chceli zahrať nakrátko, nám súper zobral loptu a my sme sa nestačili presunúť. Brankár to rýchle vyhodil, nasledoval dlhý pas na útočníka, ktorý perfektne zakončil.“

Aj v ďalšom priebehu prvého polčasu prišli ďalšie možnosti (Šafranko), no skóre sa už nemenilo.

Mohli to rozhodnúť skôr

I po zmene strán hrali Prešovčania do plných a hostitelia sa spoliehali skôr na brejky. Žiaľ, aj druhopolčasové možnosti Prešovu nevyšli, lebo jeho hráči neriešili vzniknuté nádejné situácie s chladnou hlavou.

Strelecká mizéria sa vyskytla vo viacerých stretnutiach a určite to bol hlavný dôvod, prečo Tatran neatakoval vyššie priečky.

„Boli zápasy, keď sme nedokázali nič zúročiť, trápili sme sa v koncovke, inokedy sme zase dokázali nasúkať kopec zásahov.“

V každom prípade východniari mali na to, aby v Šali vyhrali a už po úvodnom polčase mohlo byť vymaľované. To prichodí v ďalšom ročníku určite zlepšiť.

Niekedy je totiž na pohľad jednoduchšia hra účinnejšia ako síce pekná, ľúbivá, atraktívna, ale málo efektívna.

„Je jasné, že keby sme nezískali aspoň bod, tak by sa dlhá štreka znášala ešte horšie. Nehovoriac o tom, že počas zápasu bolo dusno, nezafúkal ani slabý vetrík a tak rozhodca nariadil aj občerstvovacie prestávky. Našťastie ihrisko bolo poliate, takže aký-taký chlad sme cítili od nôh a nehoreli nám. Kondične sme to však utiahli,“ dodal Peter Katona.

Aj on sa už teší na zajtrajšiu domácu rozlúčku s druholigovým ročníkom o 17. hod. so Sereďou (na jej pôde Tatran vyhral 3:2).

„Nechceme v žiadnom prípade kalkulovať, šetriť sa. Ide o posledný duel ročníka a tak sa treba náležite naň nachystať.“

Šaľa - Prešov 1:1 (1:1)

Góly: 34. Szabó - 2. Katona. ŽK: Gešnábel, Rehák - P. Leško. Divákov: 215. Rozhodca: Glova.

Prešov: Talian - Kačala, Lipták, Dupkala (69. Voda), D. Leško, Dzurík, Šafranko, Katona, Benes (60. Tubonemi), Jacko (84. Hruška), P. Leško.

Tabuľka:

1. Michalovce 21 14 6 1 38:11 48
2. Skalica 21 15 3 3 32:13 48
3. Prešov 21 9 6 6 30:24 33
4. L. Mikuláš 22 9 6 7 29:23 33
5. Nitra 22 8 7 7 26:25 31
6. Zvolen 22 7 7 8 23:20 28
7. Žilina B 22 8 2 12 26:36 26
8. Bardejov 21 6 7 8 23:24 25
9. Senec 22 6 7 9 18:28 25
10. Sereď 21 6 4 11 27:36 22
11. Šaľa 21 4 8 9 27:36 20
12. Poprad 22 5 1 16 26:49 16

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania prinútili súpera stiahnuť uši