Prešovčania majú Trnave čo vracať

Momentka zo súboja. Zľava E.Streňo, Michal Breznaník (Podbrezová), a P. Jacko.
Momentka zo súboja. Zľava E.Streňo, Michal Breznaník (Podbrezová), a P. Jacko. (Autor: Viktor Zamborský)
Miroslava Baranová|19. nov 2016 o 00:00

Zeleno-bieli chcú nadviazať na dobré výkony z predchádzajúcich zápasov.

PREŠOV. Futbalový Tatran sa v sobotu od 17.00 h predstaví v 16. kole Fortuna ligy na domácom ihrisku proti Trnave.

„Koňare“ už päťkrát v rade neprehrali, v úspešnej sérii chcú pokračovať naďalej. „Dodalo nám to sebavedomie. Do stretnutí sa nám ide ľahšie, keď výsledky aj výkony sú dobré. Aj ľudí sme si získali na svoju stranu, čo nás teší a budeme sa snažiť v tom pokračovať, vydať zo seba maximum. Veríme, že znovu uhráme dobrý výsledok a predĺžime sériu neporaziteľnosti,“ povedal kapitán zeleno-bielych Patrik Jacko.

„Bíli andeli“ pred reprezentačnou prestávkou prehrali na pôde lídra zo Žiliny vysoko 0:7.

Po súboji sa tréner Miroslav Karhan aj celý realizačný tím rozhodli podať abdikáciu, ktorú vedenie Spartaka neprijalo a zmena na lavičke Trnavy sa nekonala.

„To, že prehrali takým vysokým rozdielom je pre nás to najhoršie, čo sa mohlo stať, upozorňoval nás na to aj náš tréner. Určite tam bolo dusno, rozanalyzovali si chyby a mali viac času dať sa zdravotne dokopy. Prídu tu bojovať, budeme to mať veľmi ťažké,“ myslí si kapitán 1. FC Tatran.

V sobotu čaká Šarišanov náročná úloha. Spartak u súpera prehral v tejto sezóne iba raz. Vonku má na konte aj štyri remízy a jedno víťazstvo.

Jednotkou v bráne červeno-čiernych je Adam Jakubech. Odchovanec Tatrana, ktorý prestúpil do Trnavy takmer pred dvomi rokmi, príde do Prešova v drese súpera prvý raz.

Doma hrajú predposlednýkrát

Zeleno-bielych čaká proti Spartaku predposledný súboj na prešovskom štadióne. V jarnej časti už budú hrať svoje domáce stretnutia v Poprade.

„Už to máme aj v hlavách, že je to predposledný zápas na tomto štadióne, ktorý má bohatú históriu. Trnava je kvalitné mužstvo, dobrá značka slovenského futbalu. Prídu možno fanúšikovia z ich strany, verím, že aj z našej.“

Spartak zavíta do Prešova po vyše troch rokoch. Naposledy Tatran hostil Trnavu v poslednom stretnutí sezóny 2012/2013, v ktorom sa rozhodovalo o tom, kto zostúpi do druhej ligy.

„Koňare“ prehrali 0:1, z najvyššej súťaže vypadli a do Fortuna ligy sa vrátili pred začiatkom aktuálneho ročníka.

Na predošlý vzájomný domáci duel s týmto súperom si prešovský kapitán spomína veľmi dobre.

„Máme im čo vracať za ten zápas, ktorý dopadol zle. Ale nakoniec sme späť a možno to tak malo byť a pre nás je to lepšie. Ostali tu tí, ktorí chceli a postup sme si vybojovali. Na súboj sa tešíme.“

Zo súčasného prešovského kádra nastúpil v spomínanom stretnutí okrem Patrika Jacka aj Jakub Bartek, na lavičke sedel Richard Kačala.

„Boli sme mladí, neskúsení a takpovediac hodení do vody. Nechcem sa vyhovárať, ale nebola to až tak naša chyba. Od nás sa tam nečakali veľké veci, ale na to sa už netreba pozerať. Pozitívne je, že sme späť a máme možnosť hrať také zápasy znova,“ dodal Patrik Jacko.

Počas reprezentačnej prestávky vedenie klubu angažovalo nového asistenta trénera, ktorým sa stal Tomáš Eliáš. Zmluvu má zatiaľ, rovnako ako hlavný kormidelník Miroslav Jantek, do konca tohto roka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania majú Trnave čo vracať