Prešov vo Final Four štvrtý

Tatran v Záhrebe. Proti Skopje mu nepomohlo ani deväť gólov Kristopansa.
Tatran v Záhrebe. Proti Skopje mu nepomohlo ani deväť gólov Kristopansa. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|16. apr 2012 o 00:00

Premiérový ročník SEHA LEAGUE 2011/2012 vyvrcholil počas víkendu v Aréne Zagreb zápasmi Final Four.

ZÁHREB. Už prvý deň priniesol prekvapenia, keď do nedeľného finále nepostúpila po základnej časti prvá Croatia Záhreb, ani v základnej časti druhý Tatran Prešov. Finále bolo tak záležitosťou dvoch macedónskych tímov Vardaru a Metalurgu Skopje. V zápase o konečné tretie miesto Prešov vo vyrovnanom zápase neuspel s favorizovanou Croatiou Záhreb.

Nečakanými výsledkami skončili sobotné zápasy. Osud prvého semifinále Metalurg - Tatran bol otvorený od začiatku do posledných sekúnd. Prešov po tom, ako v prvom polčase otočil na 4:2 vo svoj prospech, do konca prvej časti v nasadenom kurze nepokračoval. Po prestávke sa ale výrazne zlepšil a štvorgólové manko súpera zlikvidoval. Ani raz sa však nedostal do gólového trháku. Súperi sa striedali do samého záveru vo vedení. Sedem sekúnd pred konečným hvizdom viedol o gól Metalurg, no loptu mal Tatran. Posledný pokus o vyrovnanie však úspech nepriniesol.

Semifinále

Metalurg Skopje - Tatran Prešov 26:25 (15:11)
Zostava a góly Tatrana: Verkič, Krupa - T. Mažár, Kopčo 2, Hrstka, Michal Urban, Krok 3, Kristopans 9, Radčenko 2, Kukrika 2, Číp, Guzy, Pejovič, Pekár, Antl 7. Najviac gólov za Metalurg: Markovič 6, Kožlina 5.

Croatia Záhreb - Vardar Skopje 29:30 (14:13)
Aj druhé semifinále, ktoé skončilo senzačným výsledkom, malo nečakaný a dramatický priebeh. Favorizovaná Croatia hrala v útlme a úžasne bojujúci Vardar, ktorý len nedávno o 9 gólov prehral v Prešove, dosiahol finálovú métu.

Zápas o tretie miesto

Croatia Záhreb - Tatran Prešov 31:29 (14:11)
Tento zápas pasovali odborníci i fanúšikovia ako finálový. Nakoniec sa však hralo „iba o tretie miesto“. Aj tento súboj bol nadmieru vyrovnaný. V prvom polčase Prešov dlho viedol, potom chopila obraty stretnutia Croatia a polčas vyhrala o tri góly. Slovenský majster ale aj v tomto stretnutí dobre otáčal a v 47. minúte viedol o gól. Ďalší 5-minútový úsek však prehral 1:6 a v záverečnom finiši sa doťahoval, no Croatia si tesný náskok udržala.

Finále

Metalurg Skopje – Vardar Skopje 18:21 (12:10)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov vo Final Four štvrtý