Prešov sa chce pokúsiť o hádzanársky zázrak

Michal Kopčo. Kapitán verí, že súpera zlomia i s podporou publika.
Michal Kopčo. Kapitán verí, že súpera zlomia i s podporou publika. (Autor: sita)
Sportnet|28. nov 2014 o 00:00

Tatran handball arena bude zajtra dejiskom odvetného stretnutia tretieho kola Pohára EHF. Prešov hostí nemecký Melsungen.

V metropole Šariša sa chystá ďalší hádzanársky bonbónik.

PREŠOV. Tatran Prešov hostí v odvete tretieho kola druhej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaže hádzanárov aktuálne deviate mužstvo nemeckej najvyššej súťaže MT Melsungen.

Prvý zápas sa hral minulú sobotu v nemeckom Kasseli. Pre slovenského majstra sa neskončil priaznivým rezultátom (31:24). Náskok Melsungenu pred odvetou je značný, no nie rozhodujúci.

Tatran je odhodlaný postarať sa o športový zázrak, manko zmazať a postúpiť do skupinovej fázy Pohára EHF.

Úloha zdolať mužstvo z najkvalitnejšej súťaže hádzanárov na svete to bude nesmierne ťažká. V Prešove ale veria, že s výdatnou podporou publika ju dokážu zvládnuť.

V generálkach obaja nadeľovali

Obom zajtrajším súperom sa v zápasoch domácich súťaží začiatkom tohto týždňa darilo.
Prešov vyhral prvé semifinále Slovenského pohára nad Hlohovcom o trinásť gólov (37:24). MT Melsungen vyhral bundesligový duel nad Mindenom o desať gólov (35:25).

Mužstvo trénera Petra Dávida hralo v pohári bez chorého Hrstku, T. Urban zasiahol do hry až v závere a Kopčo ho presedel, nie celkom zdravotne fit, celý na lavičke.

Proti Melsungenu by mal Prešov nastúpiť v optimálnom zložení.

„Trochu ma trápil členok, ale nebolo to nič vážne. S Hlohovcom som sa po dohode s trénerom i chlapcami v kabíne dohodol, že to potiahnu bezo mňa. Druhý deň som už trénoval a som pripravený hrať zajtra naplno. V pohárovom stretnutí si chlapci zahrali s chuťou. Všetci sme chceli zabudnúť na nevydarený zápas v Kasseli, trochu si prevetrať hlavy a v odvete to rozbaliť tak, ako toto mužstvo naozaj má,“ zastrájal sa kapitán Tatrana Prešov Michal Kopčo.

„MT Melsungen oplýva kvalitou. Keď som hral za bundesligový Gummersbach, dvakrát som s ním vyhral. Bolo by super, keby sa mi to podarilo aj s Prešovom. Tatran je silný hlavne doma. Má skvelú podporu svojich fanúšikov. S nimi chceme vytvoriť na súpera tlak, ktorému podľahne a z ktorého bude profitovať a radovať sa po zápase náš tím.“

Melsungen cez Frankfurt, Viedeň a Košice

Výprava Melsungenu sa vydala do Prešova dnes ráno.

„Autobusom do Frankfurtu nad Mohanom. Odtiaľ letecky do Košíc s medzipristátím vo Viedni. Klubový autobus Tatrana vezie výpravu do prešovského hotela Dukla, kde pobudnú nemeckí hádzanári a ich fanúšikovia do nedeľňajšieho predpoludnia,“ informoval generálny manažér Tatrana Prešov Branko Benko.

Tréner Melsungenu Michael Roth, ktorý pred časom spolupracoval v Nemecku aj so súčasným trénerom slovenského majstra P. Dávidom a členom realizačného tímu Tatrana, bývalým brankárom Marošom Kolpakom, naplánoval tréning svojich zverencov v Tatran handball arene na piatkový podvečer.

Vstupenky na sobotňajší zápas Prešov – Melsungen sú v predpredaji aj v piatok od 9. do 18. hodiny u správcu THA. V sobotu sa lístky začnú predávať v pokladniciach haly dve hodiny pred začiatkom, ktorý je stanovený na 18. hodinu.

Stretnutie povedie rozhodcovská dvojica z Čiernej Hory Ivan Pavičevič a Miloš Raznatovič. Delegátom Európskej hádzanárskej federácie je Grék George Bebetsos.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov sa chce pokúsiť o hádzanársky zázrak