Prešov nastúpi v Pohári EHF aj proti Rhein-Neckar Löwen

Hádzanársky Prešov sa má na čo tešiť.
Hádzanársky Prešov sa má na čo tešiť. (Autor: SITA/Viktor Zamborský)
Sportnet|6. dec 2012 o 13:38

Hádzanári Tatrana Prešov sa v skupinovej fáze Pohára EHF stretnú s tímami Motor Záporožie, Rhein-Neckar Löwen a KIF Kolding.

VIEDEŇ/PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov spoznali vo štvrtok popoludní svojich súperov v skupinovej fáze Pohára EHF mužov 2012/2013.

Žreb v belehradskom hoteli Hyatt Regency ich zaradil do B-skupiny, do ktorej im prisúdil lídra ukrajinskej ligy HC Motor Záporožie, hviezdny nemecký tím Rhein-Neckar Löwen, ktorý je zatiaľ druhý v bundeslige a druhý tím dánskej najvyššej súťaže KIF Kolding.

Löwen a Kolding - hviezdna ponuka

"Ocitli sme sa vo veľmi ťažkej skupine. Dostali sme dvoch najsilnejších protivníkov, akí boli v ponuke. Rhein-Neckar Löwen je aktuálne druhý tím tabuľky nemeckej bundesligy a Kolding so Švédom Kimom Anderssonom v kádri lídrom najvyššej dánskej súťaže. Podľa mňa je Kolding hlavným adeptom na celkový triumf v Pohári EHF a hneď za ním nasleduje práve Rhein-Neckar. Záporožie je podľa nám dostupných informácií finančne stabilizovaný klub. Tiež to nebude slabý súper, veď v 3. kvalifikačnom kole dokázal jednoznačne vyhrať na pôde rakúskeho Alpla HC Hard," uviedol manažér Tatrana Prešov Miroslav Šosták.

"Máme pred sebou náročnú úlohu, ale v minulosti sme už dokázali zahrať aj proti favoritom. Verím, že tentoraz sa s nimi pobijeme o postup. Myslím si, že atraktívni súperi pritiahnu do hľadiska Tatran handball arény nielen prešovských fanúšikov, ale aj priaznivcov hádzanej z celého Slovenska. Pochopiteľne, najväčším lákadlom budú duely s Rhein-Neckar a Koldingom."

Najčerstvejšiu skúsenosť z vyžrebovaných protivníkov v pohárovej súťaži číslo dva majú Šarišania s Koldingom, s ktorým si v sezóne 2010/2011 zahrali v B-skupine Ligy majstrov - doma podľahli 29:31 a vonku 27:28.

"Odvtedy sa kádre oboch družstiev zmenili. Do Koldingu prešlo niekoľko hráčov zo zbankrotovaného AB Kodaň. Čaká nás iné družstvo KIF, silnejšie ako predtým," tvrdí Šosták.

S nadšením neprijal výsledok žrebu islandský kouč Rhein-Neckar Löwen Gudmundur Gudmundsson. "Šťastný žreb by vyzeral úplne inak, horšie to už asi nemohlo byť. Títo traja súperi a s nimi navyše spojené aj náročné cestovanie pre nás predstavujú naozaj tri ťažké prekážky," cituje Gudmundssona agentúra dpa.

Nový model súťaže

Úradujúci slovenský šampión začne svoje účinkovanie v skupinovej fáze doma proti Rhein-Neckar Löwen, potom cestuje do Koldingu a Záporožia, nasleduje domáca odveta so Záporožím, vystúpenie na palubovke Rhein-Neckar Löwen a na záver privíta Kolding.

Pohár EHF hádzanárov prešiel po zlúčení s PVP zmenami. Od sezóny 2012/2013 sa hrali najskôr tri kvalifikačné kolá a teraz nasleduje skupinová fáza.

V aktuálnom ročníku tejto európskej pohárovej súťaže sa predstaví 16 tímov z 12 krajín.

V štyroch štvorčlenných skupinách sa bude hrať systémom každý s každým doma - vonku.

Zápasy prvého kola sú na programe až po majstrovstvách sveta mužov 2013 v Španielsku - počas víkendu 9. - 10. februára 2013, stretnutia záverečného 6. kola sú naplánované na 23./24. marca.

Do štvrťfinále postúpia prvé dva tímy z každej skupiny a Pohár EHF mužov vyvrcholí dvojdňovým turnajom Final Four (18./19. 5. 2013).

Žreb skupinovej fázy Pohára EHF v hádzanej mužov

A-skupina: Frisch Auf! Goppingen (Nem.), RK Cimos Koper (Slovin.), Eskilstuna Guif (Švéd.), Naturhouse La Rioja (Šp.)

B-skupina: Tatran Prešov (SR), HC Motor Záporožie (Ukr.), Rhein-Neckar Löwen (Nem.), KIF Kolding (Dán.)

C-skupina: Elverum Handball Herrer (Nór.), Team Tvis Holstebro (Dán.), Orlen Wisla Plock (Poľ.), RK Maribor Branik (Slovin.)

D-skupina: Besiktas JK (Tur.), Stiinta Municipal Dedeman Bacau (Rum.), SC Magdeburg (Nem.), HBC Nantes (Fr.)

Rozpis zápasov B-skupiny:

1. kolo (9./10. 2. 2013): Tatran Prešov - Rhein-Neckar Löwen, HC Motor Záporožie - KIF Kolding.

2. kolo (16./17. 2.): Kolding - Prešov, Rhein-Neckar Löwen - Záporožie.

3. kolo (23./24. 2.): Záporožie - Prešov, Kolding - Rhein-Neckar Löwen

4. kolo (9./10. 3.): Prešov - Záporožie, Rhein-Neckar Löwen - Kolding

5. kolo (16./17. 3.): Rhein-Neckar Löwen - Prešov, Kolding - Záporožie

6. kolo (23./24. 3.): Prešov - Kolding, Záporožie - Rhein-Neckar Löwen

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov nastúpi v Pohári EHF aj proti Rhein-Neckar Löwen