Prešov čaká zápas na ihrisku lídra

D. Jacko. Váži si, že dostáva  šancu v áčku.
D. Jacko. Váži si, že dostáva šancu v áčku. (Autor: kušo)
Sportnet|24. okt 2014 o 00:00

V Michalovciach privítajú v sobotu futbalistov Prešova.

Na jednej strane suverénny líder druhej ligy, na druhej tím, ktorému sa začalo po zlej sérii dariť.

PREŠOV. Druholigoví futbalisti Michaloviec sú líder východnej skupiny, dosiaľ iba raz prehrali a od 6. kola, keď remizovali so Zvolenom, ťahajú šnúru siedmich víťazstiev v rade.

Suverénny MFK Zemplín hostí v sobotu o 14. hod. Tatran Prešov v rámci 13. kola druhej najvyššej súťaže.

Tatran má za sebou turbulentné obdobie, keď dlhé úseky neúspechov vystriedali bodové zápisy. V ostatných štyroch zápasoch však neprehral, tri razy vyhral.

Nechcú zopakovať históriu

Aj na začiatku ročníka bola podobná situácia a na predošlý vzájomný zápas v Prešove nastupovali zelenobieli po dvoch výhrach.

Michalovce otočili duel, prehrávali síce už 0:2, aby napokon vyhrali. „Dúfam, že história sa opakovať nebude a dobrú šnúru umocníme ďalším priaznivým výsledkom,“ nádejal sa tréner Tatrana Stanislav Varga.

Na derby sa tešia i hráči, ktorí sú už v inej pohode, než pred niekoľkými týždňami.

„Už to vidno na lepšej nálade, ktorú umocnili vydarené výsledky i zlepšená hra. Veríme, že neprepadneme a pričiníme sa o kvalitný duel. Určite nás získané body v ostatných vystúpeniach povzbudili a nabudili,“ vyslovil názor Dominik Jacko, jeden z mladých hráčov, ktorí dostávajú šancu v tomto ročníku.

Naznačil, že v Zemplíne je na futbal ideálne prostredie, početné publikum, ktoré vie vybičovať oba tímy.

„Rád by som si tam zahral a ešte by som bol radšej, keby sme prerušili úspešnú sériu domácich,“ vyslovil želanie hráč, pre ktorého, pokiaľ dostane príležitosť, to bude skúška ohňom.

Naposledy proti Dolnému Kubínu hral Dominik na poste stopéra spolu s ostrieľanejším menovcom Patrikom Jackom.

„Sme spolužiaci od základnej školy a dobre sa poznáme i výborne spolu vychádzame. Paťo má toho podstatne viac za sebou, takže ma na ihrisku usmerňuje. Niekedy dobrým slovom, inokedy i zakričí,“ uškrnul sa D. Jacko.

Vynútená zmena postu

Ukazuje sa, že mladíci v Tatrane si musia zvykať aj na univerzálnejšiu rolu, nielen na post, kde spravidla účinkujú. To je aj prípad tohto futbalistu, ktorý bol predtým zvyknutý skôr na rolu defenzívneho stredopoliara.

„Ak je to pre mužstvo žiaduce, treba hrať tam, kde treba,“ uviedol 21-ročný hráč, ktorého meno figurovalo predtým skôr na súpiske juniorky a už tam sa sporadicky objavil v strede obrany.

Jeho zaradenie na dôležité miesto v áčku súviselo s tým, že viac klasických obrancov malo zdravotné problémy.

„Po príchode do prvého tímu to spočiatku bolo všelijaké. Mužstvu sa výsledkovo nedarilo, nevyhrávalo a nálada bola skleslejšia. Teraz už hráme lepšie a to nám uľahčuje zvykanie si na náročnejšiu súťaž,“ podotkol za všetkých menej skúsených D. Jacko.

Podľa neho každý úspech, každý bod znamená veľa pre sebavedomie tímu.

„Nemyslíme na to, akú máme stratu na Michalovčanov, ideme od zápasu k zápasu a chceme bojovať o popredné miesto. To sa prejavuje už na tréningoch, kde vidno chuť a odhodlanie,“ dodal futbalista, ktorý po prvý raz nastúpil v základnej zostave v stretnutí v Trebišove, potom v Poprade a uplynulú sobotu i s D. Kubínom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov čaká zápas na ihrisku lídra